Σέντρα πλέι οφ με ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ντέρμπι «Δικεφάλων» ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ, σε μια πρεμιέρα που περιλαμβάνει και την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Αρης, των δύο ομάδων που προπορεύονται στη Σούπερ Λιγκ 1. Στην ίδια αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός (θα έχει έτοιμους τους Μακέντα, Σαβιέρ, Αλεξανδρόπουλο) θα παίξει στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, όπως ακριβώς και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

Η κλήρωση έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ομάδων λόγω των μέτρων για την πανδημία, αλλά το ακριβές πρόγραμμα θα οριστεί αύριο από τη Σούπερ Λίγκα, σε συνεννόηση με τη NOVA. 

Ο αγώνας μεταξύ των δύο πρωτοπόρων αναμένεται να οριστεί την Κυριακή. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται την Πέμπτη στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ και πήραν κλειδάριθμο προκειμένου να κληρωθούν γηπεδούχοι την 1η αγωνιστική, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία ενός επιπλέον ταξιδιού. 

Με δεδομένο ότι στα πλέι οφ μετέχουν και οι 5 «μεγάλοι», κάθε μία από τις 10 αγωνιστικές θα έχει οπωσδήποτε και από ένα ντέρμπι, όπως το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στη 2η (στην 7η η ρεβάνς), το clasico Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην 3η (και στη 10η στη Λεωφόρο), το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός την 4η (και στην 9η στο Φάληρο) ή το Αρης – ΠΑΟΚ την 5η (και στην 8η στην Τούμπα). 

Μετά την πρεμιέρα, θα υπάρξει διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά την επανέναρξη των πλέι οφ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, θα γίνονται παιχνίδια και μεσοβδόμαδα ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στα μέσα Μαΐου λόγω Euro. 

Οι ομάδες ξεκινούν με τους βαθμούς που έχουν κερδίσει στην κανονική περίοδο. Οποιος τερματίσει 1ος στέφεται πρωταθλητής, ο 2ος και ο 3ος αγωνίζονται στο Conference League, όπως και ο 4ος, αν αναδειχθεί Κυπελλούχος μία ομάδα από τις 3 πρώτες της βαθμολογίας. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των πλέι οφ: 

1η αγωνιστική: Αστέρας – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Αρης, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. 2η: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Αρης – Αστέρας, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. 3η: Αρης – ΑΕΚ, Αστέρας – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. 4η: ΑΕΚ – Αστέρας, Παναθηναϊκός – Αρης, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. 5η: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Αρης – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Αστέρας. 6η: Παναθηναϊκός – Αστέρας, Αρης – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. 7η: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Αστέρας – Αρης, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. 8η: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Αρης, Αστέρας – Ολυμπιακός. 9η: Αστέρας – ΑΕΚ, Αρης – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. 10η: ΑΕΚ – Αρης, ΠΑΟΚ – Αστέρας, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Μονά πλέι άουτ

Σε αντίθεση με τα πλέι οφ όπου οι αγώνες είναι διπλοί, οι 8 ομάδες που μετέχουν στα πλέι άουτ θα δώσουν μονά παιχνίδια, σε 7 αγωνιστικές. Οι τέσσερις πρώτες στη βαθμολογία (Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων και Ατρόμητος) θα παίξουν 4 φορές στην έδρα τους και 3 εκτός, ενώ το αντίστροφο θα συμβεί με τις άλλες τέσσερις (Λαμία, Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Λάρισα) που θα παίξουν 3 φορές εντός έδρας και 4 φορές εκτός. Μετά την παραίτηση του Γιώργου Παράσχου, ο Απόλλωνας θα εμφανιστεί με νέο προπονητή στα πλέι άουτ, με φαβορί τον Μάκη Χάβο. Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ η προτελευταία θα παίξει μπαράζ με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2. 

Το πρόγραμμα των πλέι άουτ: 

1η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος, Απόλλων – ΑΕΛ, Βόλος – ΟΦΗ, Παναιτωλικός – Λαμία. 2η: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ – Παναιτωλικός, Ατρόμητος – Απόλλων, Λαμία – Βόλος. 3η: ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία, Απόλλων – ΟΦΗ, Ατρόμητος – ΑΕΛ, Βόλος – Παναιτωλικός. 4η: ΟΦΗ – Ατρόμητος, Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός – Απόλλων, Λαμία – ΑΕΛ. 5η: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός, ΑΕΛ – ΟΦΗ, Απόλλων – Βόλος, Ατρόμητος – Λαμία. 6η: ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων, Βόλος – ΑΕΛ, Παναιτωλικός – Ατρόμητος, Λαμία – ΟΦΗ. 7η: ΟΦΗ – Παναιτωλικός, ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων –Λαμία, Ατρόμητος – Βόλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT