Αγγλία – Ελλάδα: Συγκρίσεις που προκαλούν θλίψη

Αγγλία – Ελλάδα: Συγκρίσεις που προκαλούν θλίψη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι δύο ομάδες από την Αγγλία θα βρεθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν σημαίνει πως οι Αγγλοι παίζουν και το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Εξάλλου η πλειονότητα των παικτών της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι είναι ξένοι, ενώ και οι δύο φιναλίστ προπονητές προέρχονται από Γερμανία και Ισπανία αντιστοίχως. 

Εκεί όπου δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τα πρωτεία στους Αγγλους είναι στη φιλοσοφία τους για την ασπρόμαυρη μπάλα, και στο πώς την προστατεύουν. Οι αντιδράσεις των οπαδών, που ουσιαστικά ακύρωσαν τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας των πλουσίων και τα όσα επακολούθησαν την αναβολή του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση, αλλά προκαλούν και θλιβερά συναισθήματα σε εμάς τους Ελληνες.

Απλώς σκεφθείτε τι θα είχε συμβεί στη χώρα μας αν αναβαλλόταν ένα ντέρμπι λόγω εισβολής οπαδών της μιας ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Για αρκετές ημέρες η είδηση θα είχε αποκαθηλώσει από την πρώτη θέση των δελτίων και την πανδημία και τα ελληνοτουρκικά. 

Οι τηλεοπτικές δίκες. Οι δηλώσεις κάθε άσχετου… ειδήμονα. Οι αποκαλύψεις για στημένες ενέργειες. Η παρέμβαση του κράτους, αλλά και του παρακράτους του ποδοσφαίρου. Εκτακτες συνεδριάσεις της Βουλής και πιθανές τροποποιήσεις νόμων, για λόγους ψηφοθηρίας, θα αποτελούσαν μέρος της ιλαροτραγωδίας που θα παιζόταν για πολύ καιρό, με αποτέλεσμα για άλλη μία φορά να δυσφημιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντιθέτως, στην Αγγλία η έχουσα κάθε συμφέρον να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την «αιώνιο αντίπαλό» της για να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας. Οχι γιατί εκεί δεν υπάρχει ο κανονισμός που προβλέπει τιμωρία της υπεύθυνης ΠΑΕ, με μηδενισμό ή οποιαδήποτε άλλη ποινή. Η διαφορά είναι πως πέρα από το ότι ουδείς μπορεί να σκεφθεί τη νίκη, σε μία δικαστική αίθουσα, ο πρωταρχικός τους σκοπός είναι να διαφυλάξουν την αξία του προϊόντος τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT