Euro 2021: Δανία – Βέλγιο 1-2, αφιερωμένο στον Έρικσεν

Euro 2021: Δανία – Βέλγιο 1-2, αφιερωμένο στον Έρικσεν

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βέλγιο έκανε την μεγάλη ανατροπή μέσα στην Κοπεγχάγη, επικρατώντας με 2-1 της Δανίας, σε ένα παιχνίδι αποθέωση του ποδοσφαίρου, που αφιερώθηκε από όλους στον Κρίστιαν Ερικσεν.

Οι «Red Devils» με αυτή τη νίκη πήραν την πρόκριση για τη φάση των «16» του Euro 2020 και επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που τους έχει αποδοθεί από πολλούς. Οι Δανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όμως η αλλαγή του Κέβιν Ντε Μπράινε ήταν αυτή που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές στιγμή στο στάδιο Πάρκεν της Κοπεγχάγης όταν στο 10ο λεπτό του αγώνα, οι παίκτες του Βελγίου έβγαλαν την μπάλα πλάγιο άουτ και οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, οι 25.000 φίλαθλοι και όλοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο, χειροκρότησαν τον 29χρονο Δανό επιθετικό Κρίστιαν Ερικσεν που αναρρώνει από την πρόσφατη περιπέτεια του.

Το χειροκρότημα διήρκησε σχεδόν ένα λεπτό και επελέγη το 10ο για τον αριθμό στη φανέλα του Έρικσεν, το 10.

Πριν την έναρξη του αγώνα στο κέντρο του γηπέδου απλώθηκε μια μεγάλη φανέλα με το Νο10 και το όνομα του Αντερσεν ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν το «you’ll never walk alone».

Οι Δανοί έκαναν τρομερό ξεκίνημα, με απίστευτο ρυθμό. ενθουσιασμό και πρέσινγκ στο παιχνίδι τους, και μέχρι το 20΄είχαν πετύχει ένα γκολ και τέσσερις τελικές, δείχνοντας πως θέλουν το ματς για να το αφιερώσουν στον συμπαίκτη τους. Μόλις στο 2΄ο  Ντενάιερ έκανε λάθος και μετά από κάθετη πάσα του Χόιμπιεργκ, ο Πόουλσεν πλάσαρε μέσα απ’ την περιοχή για να ανοίξει το σκορ.

Ενα γκολ που ήταν το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Euro (99 δευτερόλεπτα), πίσω από αυτό του Ντμίτρι Κιριτσένκο της Ρωσίας που στο ματς εναντίον της Ελλάδας στο Euro 2004 είχε σκοράρει στο 65ο δευτερόλεπτο.

Στο 5′ ο Μέλε, στο 6΄ο Βας, στο 14΄ και το 16΄ Μπρέιθγουεϊτ προκάλεσαν “τρικυμία” στην Βελγική άμυνα.

Στο 35΄ ο Ντάμσγκααρντ έχασε μεγάλη ευκαιρία αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα απ’ την εστία του Κουρτουά ενώ το Βέλγιο σε όλο το πρώτο 45λεπτο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Όπως ήταν φυσικό, η Δανία δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ίδιο τέμπο στο Β΄ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε και στο 55΄μετά από αριστουργηματική ενέργεια των Λουκάκου και Ντε Μπρόινε που έκανε την διαφορά με την είσοδό του στο ματς, η μπάλα έφτασε στον Αζάρ που σε ανυπεράσπιστη εστία ισοφάρισε.

Η τεχνική κατάρτιση των παικτών του Βελγίου ξεδιπλώθηκε και στο 71΄’ με το γκολ της ανατροπής που τους χάρισε τη νίκη. Οι παίκτες του  Ρομπέρτο Μαρτίνεθ άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα,  ο Αζάρ  έστρωσε στον Ντε Μπρόινε που με σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο άσος της Σίτι δεν πανηγύρισε το τέρμα του γιατί κοντά σε εκείνο το σημείο είχε καταρρεύσει ο Έρικσεν. Μάλιστα πήγε στο σημείο που είχε καταρρεύσει ο Δανός σε μια συμβολική κίνηση.

Η Δανία προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 75΄ ο Κουρτουά είπε  «όχι» στον Μπρέθγουεϊτ ενώ η κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 87΄, βρήκε στη συμβολή των δοκαριών των Βέλγων.

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Μέλε, Βας (62΄ Στράιγκερ) Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Πόουλσεν (62΄Νόργκαρντ), Ντάμσγκααρντ, Μπρέιθγουεϊτ

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντενάιερ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ (59΄ Βίτσελ), Αζάρ (90’+5′ Βερμάλεν), Μέρτενς (46΄Ντε Μπρόινε), Λουκάκου, Καράσκο (59΄Εντέν Αζάρ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT