Tόκιο 2020: Σε καραντίνα μέλη της εθνικής ομάδας στίβου 

Tόκιο 2020: Σε καραντίνα μέλη της εθνικής ομάδας στίβου 

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καραντίνα ζήτησε να μπουν τα μέλη της ελληνικής ομάδας στίβου που κάθονταν στο αεροπλάνο κοντά στις θέσεις του Τσέχου αθλητή, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αποστολής βρίσκεται σε συζήτηση με την ιατρική ομάδα των διοργανωτών καθώς οι αθλητές μας, ήδη, είναι οκτώ ημέρες στην Ιαπωνία και τα τεστ, στα οποία έχουν υποβληθεί, βγαίνουν αρνητικά.   

Η ελληνική αποστολή στίβου έφτασε στην Ιαπωνία στις 16 Ιουλίου. Στη συνέχεια, μετέβη στο Μισάτο προκειμένου να ολοκληρώσουν οι αθλητές την προετοιμασία τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε την Πέμπτη ότι ένας αθλητής, ένας προπονητής και μία φυσικοθεραπεύτρια κάθονταν, με διαφορά δύο σειρών, κοντά σε θετικό κρούσμα. Τα τρία πρόσωπα θεωρούνται «στενή επαφή» και ισχύει διαφορετικό πρωτόκολλο. Μεταξύ άλλων, θα μένουν σε μονόκλινο δωμάτιο, θα τρώνε ξεχωριστά κλπ.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα διότι μέχρι την ημέρα που θα αγωνιστεί θα έχουν συμπληρωθεί οι 14 ημέρες.    

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020, ενημερώθηκε ότι τρία μέλη της ελληνικής αποστολής βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση λόγω πιθανής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα,κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα στην Ιαπωνία.

Και τα τρία μέλη της αποστολής δεν εμφανίζουν συμπτώματα και όλα τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί είναι αρνητικά.
Το Αρχηγείο είναι σε στενή επαφή με την Οργανωτική Επιτροπή αλλά και με τα μέλη της ελληνικής αποστολής προκειμένου να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT