Ξεκίνημα με υποσχέσεις

Οι περισσότεροι Ελληνες αθλητές πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να πάρουν οι μέχρι τώρα προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι περισσότεροι από τους πρωταθλητές μας πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους, και ήδη έχουμε δύο αθλήτριες, την Αννα Κορακάκη (σκοποβολή) και τη Φανή Τζέλη (57 κ. τάε κβον ντο), που κατέκτησαν θέσεις στην οκτάδα των αγωνισμάτων τους. Ελπιδοφόρες είναι η καλή πορεία της Βασιλείας Καραχάλιου (ιστιοπλοΐα) και οι εμφανίσεις των κωπηλατών μας και των αθλητών του τένις. Φαβορί για ένα μετάλλιο είναι, μετά την εμφάνισή του στους προκριματικούς, ο Λευτέρης Πετρούνιας. 

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Νίνα Στογιάνοβιτς, προκρίθηκε στον 3ο γύρο του απλού στο τένις. Στον δεύτερο γύρο βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε ό,τι αφορά τη Βασιλεία Καραχάλιου επιβεβαιώνει και στο Τόκιο όλους όσοι τη θεωρούσαν μεγάλο ταλέντο της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Υστερα από τέσσερις κούρσες βρίσκεται στη 2η θέση των Λέιζερ Ράντιαλ, αλλά απομένουν ακόμη έξι και οι καιρικές συνθήκες παίζουν βασικό ρόλο στην επίδοση ενός ιστιοπλόου. Στα RSX ο Βύρων Κοκκαλάνης υποχώρησε δύο θέσεις και είναι στη 13η της γενικής κατάταξης. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η νεαρή Κατερίνα Δίβαρη είναι στην 21η θέση και έχει άλλες έξι ιστιοδρομίες. 

Ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μ. πρόσθιο δεν κατέφερε να «πιάσει» τους χρόνους του και έμεινε εκτός τελικού, καθώς ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 53.41 (11ος). Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αννα Ντουντουνάκη, παρά την υπερπροσπάθεια και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. πεταλούδα (57.25), δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματός της και έμεινε στην 9η θέση. 

Σε ό,τι αφορά τα χθεσινά αποτελέσματα, η ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα ηττήθηκε στη φάση των «32» από τη Μισάκι Εμιούρα με 15-8 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο Νίκος Μαυρομάτης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο σκιτ με την 20ή θέση στην κατάταξη και ο Περικλής Ηλίας τερμάτισε στην 35η θέση στην ορεινή ποδηλασία. 
Στα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου αξίζει να σταθούμε στον αγώνα της Αννας Κορακάκη. Η ολυμπιονίκης του Ρίο αγωνίστηκε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., εκεί όπου στο Ρίο είχε αναδειχθεί 3η, και σημείωσε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση. Χωρίς αγώνες προκρίθηκε στον τελικό, όπου όλες όσες παίρνουν μέρος είναι ισάξιες, και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με την 6η θέση. Θα πάρει μέρος και στο πιστόλι 25 μ. 

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν εντυπωσιακός στους προκριματικούς των κρίκων. Προκρίθηκε στον τελικό με την υψηλότερη βαθμολογία και έδειξε ότι έχει βάλει στόχο για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Ο τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου. 

Η τυχερή του Σαββατοκύριακου, από ελληνικής πλευράς, ήταν η Φανή Τζέλη (57 κ. τάε κβον ντο). Ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από την Τατιάνα Μίνινα, αλλά η καλή πορεία της αντιπάλου της έγινε αιτία για να προκριθεί στα ρεπεσάζ. Και εκεί έχασε (από τη Γιουσούφ της Νιγηρίας), αλλά η πρόκρισή της στα ρεπεσάζ είχε ως αποτέλεσμα να της δώσει μία θέση στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας της (7η).

Οι κωπηλάτες μας Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου (δίκωπος) έχουν προκριθεί στους ημιτελικούς των σκαφών τους, οι οποίοι θα διεξαχθούν αύριο και την Πέμπτη, καθώς οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν το πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT