Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Πιλίδης στην πάλη, 36ος ο Παπαμιχαήλ στο βάδην

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Πιλίδης στην πάλη, 36ος ο Παπαμιχαήλ στο βάδην

Με την 36η θέση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στα 50 χλμ. βάδην και τον αποκλεισμό του Γιώργου Πιλίδη στη φάση των «16» των 65 κ. της ελευθέρας πάλης άρχισε η σημερινή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την 36η θέση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στα 50 χλμ. βάδην και τον αποκλεισμό του Γιώργου Πιλίδη στη φάση των «16» των 65 κ. της ελευθέρας πάλης άρχισε η σημερινή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 21χρονος Γιώργος Πιλίδης, στην πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ηττήθη από τον Πολωνό Γκατζίεφ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ολυμπιακού τουρνουά ελευθέρας πάλης διότι έχασε και ο αντίπαλός του στους προημιτελικούς.  

Σε έναν αγώνα που τερμάτισαν οι 47 από τους 59 αθλητές, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με την 36η θέση και χρόνο 4:12.49 στα 50 χλμ. βάδην. Η ζεστή και η υγρασία που επικρατούσε στο Σαπόρο δημιούργησαν συνθήκες οι οποίες δυσκόλεψα τους βαδιστές. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νταβίντ Τόμαλα από την Πολωνία, το ασημένιο ο Τζόναθαν Χίλμπερτ (Γερμανία) και το χάλκινο ο Έβαν Ντάνφι (Καναδάς). Στον αγώνα συμμετείχε ο 51χρονος Ισπανός Χεσούς Άνχελ Γκαρσία, ο οποίος έγινε ο αθλητής του στίβου με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πήρε μέρος στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση για 8η φορά. Τερμάτισε στην 35η θέση.

  • Μπιτς βόλεϊ: Η ολυμπιακή ομάδα μπιτς βόλεϊ των ΗΠΑ (Έϊπριλ Ρος – Άλιξ Κλάινεμαν), κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες. Στον τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε με 2-0 της Αυστραλίας (Μαριάφ Αρτάτσο ντελ Σολάρ – Ταλίκα Κλάνσι). Το χάλκινο μετάλλιο συνέλλεξαν οι Τζοάν Χάϊντριχ και Ανού Ντεπρέ Βερζ (Ελβετία) ύστερα από τη νίκη τους με 2-0 (21-19 σε 23 λεπτά, 21-15 σε 21 λεπτά) των Τίνα Γκραουντίνα και Αναστασίγια Κραβτσένοκα από τη Λετονία. 

Τελευταίες ειδήσεις

Φωτιά στη βόρεια Αττική: Ασταμάτητη όλη τη νύχτα η πύρινη λαίλαπα – Κάηκαν σπίτια, διαρκείς εκκενώσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT