Στα «χαρακώματα» Τσιτσιπάς – Μάρεϊ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τρεις τενίστες σε δεύτερο γύρο ενός τουρνουά γκραν σλαμ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ξεκίνησαν με το… δεξί την προσπάθειά τους στο αμερικανικό όπεν και πέτυχαν ιστορικές για τη χώρα προκρίσεις.  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντι Μάρεϊ με 3-2 [2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4], ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα που διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες. Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό. Ο 33χρονος Γάλλος βρίσκεται στην 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ το 2018 είχε φτάσει μέχρι την 22η.   

Η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Μάρεϊ όμως δεν θα μείνει στην Ιστορία για το πολύ καλό τένις που έπαιξαν και οι δύο αθλητές, αλλά για την αντιπαράθεση που είχαν, μέσα από δηλώσεις, μετά την αναμέτρηση. Ο Βρετανός υποστήριξε ότι δεν ήταν τυχαία τα σημεία που ο Ελληνας ζήτησε διακοπή. «Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ μετά το τέλος του τρίτου σετ, το οποίο είχα κερδίσει. Και στο τέταρτο σετ όταν ήμουν στο 0-30 ενώ σέρβιρε. Δεν θεωρώ ότι ήταν σύμπτωση. Δεν πιστεύω ότι το πόδι του τον ενοχλούσε τόσο πολύ. Υστερα από αυτό έπαιξε 2,5 ώρες και κινείτο μια χαρά», τόνισε ο Μάρεϊ, για να απαντήσει ο Τσιτσιπάς: «Αν χρειάζεται να μου πει κάτι, θα τα πούμε οι δυο μας για να μου δώσει να καταλάβω τι έκανα λάθος. Δεν νομίζω ότι πήγα ενάντια στους κανόνες. Επαιξα σύμφωνα με τους κανονισμούς». 

Ο Βρετανός έριξε περισσότερο… λάδι στη φωτιά με ένα tweet όπου έλεγε ότι ο Τσιτσιπάς χρειάζεται περισσότερο χρόνο να πάει στην τουαλέτα απ’ όσο ο Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα…

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Μάρτα Κοστιούκ από την Ουκρανία με 2-0 (6-4, 6-3). Στον δεύτερο γύρο θα παίξει με την Κατερίνα Σινιάκοβα (65η). Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο ύστερα από τη νίκη της επί της Αννα Μπλίνκοβα με 6-3, 6-2. Θα αντιμετωπίσει την Ελίζε Μέρτενς (16η στον κόσμο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT