Τσιτσιπάς: Είναι λάθος να με κατηγορούν

Τσιτσιπάς: Είναι λάθος να με κατηγορούν

Με τους θεατές απέναντί του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθη από τον 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ με 2-3 (3-6, 6-4, 6-7, 6-0, 6-7) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αμερικανικού όπεν.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους θεατές απέναντί του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθη από τον 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ με 2-3 (3-6, 6-4, 6-7, 6-0, 6-7) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αμερικανικού όπεν. Ο αγώνας διήρκεσε τέσσερις ώρες και επτά λεπτά και ο νεαρός Ισπανός (55ος στον κόσμο) και έγινε ένας από τους νεαρότερους τενίστες στην ιστορία της διοργάνωσης που προκρίθηκε στους «16».  

Ο Αλκαράθ έπιασε στον… ύπνο τον Τσιτσιπά και προηγήθηκε στο πρώτο σετ, με το αμερικανικό κοινό να τον αποθεώνει. Στο δεύτερο, ο 23χρονος αθλητής μας, παρά την καλή αρχή του Ισπανού, κατάφερε να ισοφαρίσει. Η συνέχεια όμως εξελίχθηκε διαφορετικά. Ο Αλκαθάρ με εντυπωσιακή ψυχραιμία κατάφερε να κατακτήσει το τάι μπρέικ και να μπει και πάλι στη… θέση του οδηγού.  

Στο τέταρτο σετ, ο τενίστας μας υπερείχε και δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ούτε ένα γκέιμ. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε 5ο σετ και ο Ισπανός το κατέκτησε στο τάι μπρέικ. Ο Αλκαράθ είχε 61 winners και 48 αβίαστα λάθη και ο Τσιτσιπάς 47 και 38, αντίστοιχα.  

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε να πάει για toilet break με το κοινό να τον αποδοκιμάζει.

Βέβαια, οι φίλοι του τένις που βρέθηκαν στο «Arthur Ashe Stadium» δεν αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο στο αντίστοιχο διάλειμμα του Αλκαράθ.    

«Η στήριξη των fans είναι σημαντική, αλλά πρέπει να βγεις εκεί έξω και να παίξεις. Ξέρω πως όλα αυτά τα πράγματα έγιναν εναντίον μου χωρίς λόγο. Πήρα toilet break όπως κάθε κανονικός αθλητής. Μπορεί να έκανα λίγο περισσότερο από άλλους αθλητές, αλλά εάν υπήρχε ένας κανονισμός που να έλεγε ότι δεν μπορώ να κάνω παραπάνω από έναν συγκεκριμένο χρόνο, θα τον ακολουθούσα. Ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει. Είναι εδώ για το θέαμα. Θέλουν να δουν τένις. Είναι ανυπόμονοι, ειδικά η νέα γενιά. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα με στεγνά ρούχα», υπογράμμισε μετά το παιχνίδι και αναφερόμενος στον 18χρονο Αλκαράθ, πρόσθεσε: «Έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα, ήταν πολύ δυνατός, δεν έχω δει κάποιον να χτυπάει την μπάλα τόσο δυνατά. Μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ στο παιχνίδι του. Ήταν ένας απ’ αυτούς τους αγώνες που ανεβαίνεις σε κάποιο σημείο του αγώνα, νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο, αλλά στο τέλος δεν πηγαίνει όπως θα ήθελες. Έχει μια πικρία αυτό, ειδικά μετά το απίθανο 4ο σετ που έκανα, όπου κυριαρχούσα και ήμουν πολύ επιθετικός. Στο 5ο σετ ένιωσα πως έπαιξε τελείως διαφορετικά. Σαν να μην τον ένοιαζε, πήγαινε για το κάθε του χτύπημα, δεν έχω δει κάποιον να παίζει τόσο καλό 5ο σετ. Μπορεί να γίνει διεκδικητής Grand Slam».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT