Super League: Σε Τούμπα και Πειραιά οι πρώτες εκπλήξεις της χρονιάς (βίντεο)

Super League: Σε Τούμπα και Πειραιά οι πρώτες εκπλήξεις της χρονιάς (βίντεο)

Ο ΠΑΣ υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε εντός έδρας ήττα, και ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό σε ισοπαλία

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Τούμπα και το «Γ. Καραϊσκάκης» έσκασαν οι δύο πρώτες «κανονιές» της Σούπερ Λιγκ 1 την Κυριακή, με πρώτη και πιο ηχηρή τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα το 0-0 του πρωταθλητή Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο!

Οι δύο ομάδες που μοιράστηκαν πέρυσι τους τίτλους και ξεκίνησαν ως φαβορί το εφετινό πρωτάθλημα, όντας και οι μόνες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπεσαν αμφότερες θύμα μεγάλης έκπληξης μέσα στην έδρα τους, δείχνοντας ότι το επίπεδο ανταγωνισμού θα είναι αρκετά αυξημένο εφέτος. Αρκετές ομάδες β’ ταχύτητας ξεκινούν με φιλοδοξίες και μοιάζουν ικανές να παίξουν καλύτερο ρόλο απ’ αυτόν του ρυθμιστή… 

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αλαζονεία του και την αίσθηση ότι αργά ή γρήγορα, θα πετύχει ένα γκολ και θα πάρει το παιχνίδι. Παρά τη μεγάλη κατοχή και τις απανωτές αλλαγές του Λουτσέσκου, όχι μόνο δεν βρήκε το γκολ της λύτρωσης, αλλά έμεινε στο απόλυτο μηδέν, μετά από μια μεγάλη γκάφα του Ζίβκοβιτς στο 87’ που κλώτσησε αέρα σε γύρισμα-κεφαλιά του Κρέσπο, δίνοντας την ευκαιρία στον Πέδρο Κόντε να σκοράρει στην επανεμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως ήταν επόμενο, η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ μετά το 2003 σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος έφερε μεγάλη γκρίνια στην εξέδρα… 

Το πάθημα του ΠΑΟΚ παραλίγο να το πάθει και ο Ολυμπιακός, αλλά αυτός έσωσε τουλάχιστον τον πόντο της ισοπαλίας παρότι ο Ατρόμητος είχε καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, με καλύτερη το δοκάρι-οβίδα του Μουνίθ στο 27’.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μπρος αρκετά αργά και πίεσαν ασφυκτικά μετά το 80’, δεν αξιοποίησαν όμως καμία από τις μεγάλες ευκαιρίες τους και υποχρεώθηκαν για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1993 σε εντός έδρας απώλεια βαθμών σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. 

Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτική και με το επιβλητικό 3-0 επί του νεοφώτιστου Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, έκανε ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Η κεφαλιά του Λε Ταλέκ άνοιξε το δρόμο στο 7’ και παρότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν 2-3 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, την επόμενη κουβέντα την είπε πάλι η ΑΕΚ, με δύο γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο από τον Αμραμπατ με πέναλτι (το κέρδισε ο Αραούχο) στο 62’ και τον Τσούμπερ στο 66’, συν ένα δοκάρι του Λιβάι Γκαρσία στο 84’. Ο Ιωνικός έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 34’, λόγω αποβολής του Ρομαό. 

Τη μάχη των εντυπώσεων λίγο πριν το φινάλε της 1ης αγωνιστικής την κέρδισε αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο για το εμφατικό 4-0 επί του Απόλλωνα στην Λεωφόρο, αλλά και λόγω της επιβλητικής παρουσίας του Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος άσος δημιούργησε τα τρία πρώτα γκολ και συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε ένα κοινό που τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, βλέποντας στο πρόσωπό του μια λάμψη που είχε χρόνια να δει.

Το παρθενικό γκολ της εφετινής Σούπερ Λιγκ 1 το πέτυχε στο 29’ ο Μαουρίσιο, με τον Καρλίτος να σκοράρει δύο φορές (45+1, 73’) και τον Αλεξανδρόπουλο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με ένα υπέροχο σουτ στο 83’. Δύο δοκάρια είχαν οι «πράσινοι» και ένα η «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία έπαιζε από το 54’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φατιόν.  

Νωρίτερα το Σάββατο, στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, Παναιτωλικός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Στο πρώτο ματς του κυριακάτικου μενού, ο Βόλος νίκησε 2-1 στο «Πανθεσσαλικό» τη Λαμία (8’ Μπαρτόλο, 41’ Βαν Φέερτ- 52’ Τιρόνε), σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία καθώς ο Λουκάς Βύντρα έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης (40 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών) που αγωνίσθηκε ποτέ στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα (1η αγωνιστική): Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0, Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 4-0, Βόλος-Λαμία 2-1, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0.  

Ο αγώνας Άρης -ΟΦΗ διεξάγεται τη Δευτέρα στις 19:30 (NS PRIME). 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1η αγωνιστική): 

 1. Παναθηναϊκός 3     4-0 

 2. ΑΕΚ 3                    3-0    

 3. Βόλος 3                 2-1 

 4. ΠΑΣ Γιάννενα 3     1-0 

 5. Ολυμπιακός 1         0-0 

 6. Ατρόμητος 1           0-0 

 7. Αστέρας Τρ. 1         0-0 

 8. Παναιτωλικός 1       0-0 

 9. Λαμία 0                    1-2 

10. ΠΑΟΚ 0                   0-1 

11. Ιωνικός 0                 0-3 

12. Απόλλων Σμ. 0         0-4 

13. Άρης – 

14. ΟΦΗ – 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT