Θέατρο του παραλόγου παίζεται στη Σούπερ Λιγκ 2

Θέατρο του παραλόγου παίζεται στη Σούπερ Λιγκ 2

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέατρο του παραλόγου στην απόλυτη ερμηνεία του και χωρίς το παραμικρό ίχνος υπερβολής παίζεται καθημερινά στη Σούπερ Λιγκ 2. Το βράδυ της Τρίτης και μόλις λίγη ώρα μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος, που έβαζε σε μια σειρά τα πράγματα, η δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ στην προσφυγή της από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έφερε πάλι τα πάνω κάτω. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ΠΑΕ (Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Ρόδος, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρας Βλαχιώτη), που ανέβηκαν στην κατηγορία μέσω της αναδιάρθρωσης, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις μεταγραφές τους, παικτών άνω των 25 ετών, οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνονται. Μια απόφαση που έχει αρκετές «αναγνώσεις» Αρχικά αναδεικνύονται οι αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις επιτροπών της ίδιας της ΕΠΟ (απορίας άξιον πώς η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων παρέκαμψε την επιτροπή αδειοδοτήσεων και χορήγησε άδειες στις συγκεκριμένες ΠΑΕ…) και για τις οποίες θα πρέπει να επιληφθεί η επιτροπή δεοντολογίας. Παράλληλα όμως, τίθεται και το βιοποριστικό ζήτημα των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν από τις συγκεκριμένες ομάδες και μέχρι τον Ιανουάριο δεν θα μπορούν να υπογράψουν αλλού. Χθες, δεν αγωνίστηκαν στους αγώνες Κυπέλλου που έδωσαν οι ομάδες τους και ενημερώθηκαν σχετικά.

Αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις των επιτροπών της ΕΠΟ και η δικαίωση της ΑΕΛ φέρνουν ξανά τα πάνω κάτω.

Εν μέσω όλων αυτών, το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ ευλόγως δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, καθώς άλλες τέσσερις ΠΑΕ (Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ασπρόπυργος και Ζάκυνθος) επιδιώκουν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Οι τρεις πρώτες ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι τις 12 Οκτωβρίου για να συγκεντρώσουν ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών, κάτι που με τα μέχρι χθες δεδομένα μόνο η Καβάλα μπορεί να το καταφέρει.

Η δε Ζάκυνθος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ, που εξακολουθεί να ελέγχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης. Γίνεται αντιληπτό πως αν κάποιο από αυτά τα ανοικτά μέτωπα προκαλέσει νέα ανατροπή, η διαδικασία της κλήρωσης του πρωταθλήματος θα επαναληφθεί και το πιθανότερο η προγραμματισμένη έναρξη για τις 17/10 θα μετατεθεί εκ νέου…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT