Αυθεντικός μαραθώνιος: Πιο λιτός, αλλά πιο «πράσινος»

Αυθεντικός μαραθώνιος: Πιο λιτός, αλλά πιο «πράσινος»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περιορισμούς στις συμμετοχές, δρομείς μόνο εμβολιασμένους και προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος θα διεξαχθούν αυτή τη χρονιά τα δρομικά αγωνίσματα που εντάσσονται στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου και, εκτός από τον αγώνα στην κλασική διαδρομή, θα περιλαμβάνει αγώνες 10 και 5 χλμ.

«Πιστεύω πως θα παρακολουθήσουμε έναν από τους καλύτερους αγώνες που έγιναν ποτέ. Οι υγειονομικοί περιορισμοί μάς ανάγκασαν να περιορίσουμε τις συμμετοχές στις 30.000, ωστόσο είμαι αισιόδοξη πως του χρόνου θα επιστρέψουμε στα νούμερα των προηγούμενων ετών», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.   

Στον φετινό μαραθώνιο ο ΣΕΓΑΣ θα συνεργαστεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι 3.000 εθελοντές θα μετακινηθούν δωρεάν με τα ΜΜΜ και θα υπάρχουν εθελοντές περιβάλλοντος που θα ενημερώνουν θεατές και αθλητές. «Ξεκινάμε φέτος μια συνεργασία για το πώς θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των διοργανώσεων που έχει αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στο «πρασίνισμα» των διοργανώσεων, όπως έγινε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.   

Ολοι οι δρομείς που θα αγωνιστούν θα είναι εμβολιασμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, θα περάσει και το μήνυμα ότι «ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκλειδώσει τον αθλητισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT