Και πάλι στο βάθρο η Άννα Ντουντουνάκη

Και πάλι στο βάθρο η Άννα Ντουντουνάκη

Με δύο μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν για τα ελληνικά χρώματα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών του Καζάν (25άρα πισίνα)

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν για τα ελληνικά χρώματα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών του Καζάν (25άρα πισίνα).

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήρθε δεύτερος στα 100μ. μικτής ατομικής και η Άννα Ντουντουνάκη τρίτη στα 50μ. πεταλούδας και, μάλιστα, με πανελλήνιο ρεκόρ. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε, συνολικά, πέντε μετάλλια σε αυτή τη διοργάνωση.

Η Άννα Ντουντουνάκη ήταν εκπληκτική και σήμερα. Στα 50μ. πεταλούδας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με πανελλήνιο ρεκόρ 25.09 (η ίδια είχε 25.22 από τον χθεσινό ημιτελικό), και ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου.

Η «χρυσή πεταλούδα» της ελληνικής κολύμβησης, μετά το ασημένιο στα 100μ., πρόσθεσε στη συλλογή της και το χάλκινο από τους αγώνες του Καζάν. Νικήτρια ήταν η Σάρα Σέστρεμ (Σουηδία) 24.50, με δεύτερη την Ολλανδέζα Μάικε Ντε Βάαρτ με 24.97. Στην 3η θέση, μαζί με την Ελληνίδα, ανέβηκε και η Ιταλίδα Σίλβια ντι Πιέτρο.

Νωρίτερα, ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μ. Μικτής Ατομικής Ανδρέας Βαζαίος ήρθε 2ος στον τελικό των 100 μέτρων Μικτής Ατομικής, με επίδοση 51.72.

Με τα δύο μετάλλια των Ντουντουνάκη και Βαζαίου η ελληνική συλλογή από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 25αρας πισίνας έφτασε τα 18. Η ελληνική αποστολή στο Καζάν έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT