Σούπερ Λιγκ 1: Κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ 1: Κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Το στραβοπάτημα της ΑΕΚ έδωσε «αέρα» τριών βαθμών στους «ερυθρόλευκους»

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολλές ανακατατάξεις στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας έπεσε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, με μεγάλο κερδισμένο τον ΠΑΟΚ λόγω της νίκης του με 3-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο», αλλά και τον Ολυμπιακό, παρότι είχε πολύ πιο χαμηλό εμπόδιο.

Ο πρωτοπόρος νίκησε 1-0 στο ρελαντί τον Ιωνικό στο Φάληρο και, εκμεταλλευόμενος αυτό το απρόοπτο 2-2 της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, αύξησε τη διαφορά του από τη 2η θέση στους 3 βαθμούς και πηγαίνει με λιγότερη πίεση στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ στην επόμενη αγωνιστική, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της Εθνικής.

Η πρώτη εντός έδρας ήττα των «πρασίνων» τούς κόστισε την έξοδο από την εξάδα και το κατρακύλισμά τους στην 8η θέση, πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ, που νίκησαν, προσπέρασαν τον ΠΑΟ και δήλωσαν με εμφατικό τρόπο την υποψηφιότητά τους για μια θέση στα πλέι οφ.

Συγκάτοικος του Παναθηναϊκού στους 11 βαθμούς είναι πλέον και ο Αρης, ο οποίος νίκησε μετά ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 2-1 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και έφτασε στα όρια των πλέι οφ, έχοντας καλύψει ουσιαστικά το -6 της ποινής του.

Εάν μάλιστα ανατρέψει δικαστικά τη βαθμολογική τιμωρία του, θα βρεθεί πολύ πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι είχε επεισοδιακό χαρακτήρα λόγω της εισβολής εκατοντάδων οπαδών του Αρη στο γήπεδο, με την αιτιολογία ότι ενώ αρχικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν εκδοτήρια ειδικά γι’ αυτούς, τα έκλεισαν σύντομα και δημιουργήθηκε αναστάτωση όταν οι εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη (ταξίδεψαν έως εκεί παρότι γνώριζαν ότι δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου) έμειναν χωρίς εισιτήριο.

Τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία προκάλεσαν διακοπή 55 λεπτών, αλλά μέχρι να αποσυρθούν οι παίκτες στα αποδυτήρια πρόλαβαν να μετατρέψουν τον αγωνιστικό χώρο σε… ρινγκ. Ο Μπερτόλιο του Αρη και οι Γκρίλο, Μπαριέντος (ήταν αναπληρωματικός) αποβλήθηκαν και κινδυνεύουν, με βάση το φύλλο αγώνα, με 3 αγωνιστικές τιμωρίας.  

Επεισοδιακό ήταν το ματς του Βόλου με τον Αρη, με τους «κίτρινους» να παίρνουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Αν και προηγήθηκε νωρίς, η ΑΕΚ είδε τον Απόλλωνα να γυρνάει το παιχνίδι και χρειάστηκε ένα γκολ του Αραούχο στο 80΄ για να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ηταν η πρώτη της απώλεια επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη και αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία, με φόντο το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί αμέσως μετά τη διακοπή.

Πέρα από τους δύο βαθμούς, η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει και τον Τσούμπερ, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, αποκλείστηκε από την εθνική Ελβετίας και ξεκίνησε εντατική θεραπεία για να προλάβει το ντέρμπι. Πλούσιο ιατρικό δελτίο έχουν και οι «ερυθρόλευκοι», καθώς οι Κούντε, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Γκάρι Ροντρίγκες και Μαντί Καμαρά έχουν προβλήματα τραυματισμού, και εάν δεν μεσολαβούσε η διακοπή του πρωταθλήματος θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή τους.

Αποτελεσματικός εκτός

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη «Λεωφόρο» τρεις βαθμούς και πολλή ηρεμία, επιβεβαιώνοντας ότι εκτός έδρας είναι πολύ πιο αποτελεσματικός απ’ όσο στην Τούμπα, όπου ειδικά στην Ευρώπη δεν έχει χαρεί φέτος ούτε μία νίκη.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, έχει χάσει 8 βαθμούς από τους 9 που διεκδίκησε στα τελευταία τρία παιχνίδια του, μέτρησε δύο συνεχόμενες απώλειες στην έδρα του και ξαναζεί την αμφισβήτηση των περασμένων χρόνων.

Τα Γιάννινα (3-0 τον Παναιτωλικό) και ο ΟΦΗ (2-0 τον ουραγό και πολύ προβληματικό Ατρόμητο) τον έχουν ήδη προσπεράσει βαθμολογικά, έχοντας ανοίξει πανιά για τα πλέι οφ.

Με ούριο άνεμο πορεύεται και η Λαμία, η οποία νίκησε στην Τρίπολη 1-0 τον Αστέρα και ξέφυγε από την ουρά της βαθμολογίας, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT