Αυθεντικός Μαραθώνιος ξανά

Με σύνθημα που υπενθυμίζει την αυθεντικότητα του Κλασικού Μαραθωνίου και τους πρωταθλητές μας έτοιμους να καταρρίψουν τα «στοιχειωμένα» πανελλήνια ρεκόρ, η διοργάνωση θα προσθέσει ακόμα έναν κρίκο στην ιστορία της.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σύνθημα που υπενθυμίζει την αυθεντικότητα του Κλασικού Μαραθωνίου και τους πρωταθλητές μας έτοιμους να καταρρίψουν τα «στοιχειωμένα» πανελλήνια ρεκόρ, η διοργάνωση θα προσθέσει ακόμα έναν κρίκο στην ιστορία της. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου και εκτός από τον αγώνα στην κλασική διαδρομή θα περιλαμβάνει και δρομικά αγωνίσματα σε 10 χλμ και 5 χλμ.  

Την τελευταία φορά που οι αθλητές βάδισαν στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου ήταν πριν από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι οι αγώνες δεν διεξήχθησαν εξαιτίας της πανδημίας. Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος 30.000 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι. Τα μετάλλια έχει δημιουργήσει ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.

«Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε το μήνυμα που εκπέμπει και η συμμετοχή να γίνει τάμα ζωής για τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και αναφερόμενη στο νέο σύνθημα του αγώνα, το #iAMAuthentic, υπογράμμισε: «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε άνθρωπος είναι αυθεντικός, όπως και ο Μαραθώνιος της Αθήνας».  

Υστερα από διάλειμμα ενός έτους, η ιστορική διοργάνωση επιστρέφει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δύο από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές που θα τρέξουν στην κλασική διαδρομή είναι ο Κώστας Γκελαούζος και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Και οι δύο φιλοδοξούν να βελτιώσουν τα πανελλήνια ρεκόρ.

Ο… γύρος της Γης

Ο φετινός Μαραθώνιος απέκτησε μία… ιδιαίτερη δημοσιότητα πριν ακόμα διεξαχθεί. Από λάθος των διοργανωτών, στις αφίσες της πόλης η διαδρομή εκτυπώθηκε ως 42.195 χλμ. αντί 42,195 χλμ., με αποτέλεσμα να αποτελέσει αφετηρία για συζήτηση και αστεϊσμούς, καθώς εάν ίσχυε αυτό, οι δρομείς θα έπρεπε να κάνουν κάτι παραπάνω από τον γύρο της Γης…  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT