Η ΕΠΟ, ο Φερνάντο Σάντος και τα σενάρια για Εθνική

Η ΕΠΟ, ο Φερνάντο Σάντος και τα σενάρια για Εθνική

Διά στόματος του ίδιου του προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, η ομοσπονδία σκιαγράφησε σε μεγάλο βαθμό τον επόμενο στόχο για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά στόματος του ίδιου του προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, η ομοσπονδία σκιαγράφησε σε μεγάλο βαθμό τον επόμενο στόχο για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Ο αντικαταστάτης του Τζον Φαντ Σιπ θα είναι ξένος, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δημητρίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, αποκαλύπτοντας πως διακαής πόθος είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ενας πόθος όμως που για να εκπληρωθεί θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο βασικά εμπόδια. Ακόμα κι αν η ΕΠΟ προτίθεται να περιμένει μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα μπαράζ πρόκρισης του Μουντιάλ, όπου –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– ο 67χρονος τεχνικός θα καθοδηγήσει την Πορτογαλία, ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας είναι το διατιθέμενο μπάτζετ ύψους 600.000 ευρώ, τη στιγμή που το συμβόλαιο του Σάντος με την ομοσπονδία της χώρας του ξεπερνάει το 1.500.000 ευρώ.

Χθες έγινε μια πρώτη συνάντηση των Δημητρίου, Κωνσταντινίδη, Φύσσα προκειμένου να καταρτιστεί λίστα προπονητών με τα συγκεκριμένα κριτήρια. Η περίπτωση Σάντος, αν μη τι άλλο, δείχνει επίσης την πρόθεση ο ξένος προπονητής που θα επιλεγεί να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

Μια ανάλογη περίπτωση είναι αυτή του πρώην προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ, που αναμένεται να απασχολήσει έντονα και να είναι από τις πιο ισχυρές. Χθες στην Ιταλία δημοσιεύματα ήθελαν τον Τζενάρο Γκατούζο να ενδιαφέρεται να δουλέψει στην Εθνική Ελλάδος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT