Σούπερ Λιγκ 1: Ο Ακπομ έσωσε τον ΠΑΟΚ

Με δύο γκολ στο φινάλε του αγώνα ο Αγγλος επιθετικός «λύγισε» τη Λάρισα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσούμπα Ακπομ έφερε την πρόκριση στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος επιθετικός με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε τον «Δικέφαλο» στο 3-1 επί της ΑΕΛ και έκανε το τσεκ-ιν για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ, αν και προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη στο 23ο λεπτό, δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» άμεσα την υπόθεση πρόκριση. Ετσι, η ΑΕΛ που στο δεύτερο μέρος ανέλαβε και αυτή επιθετική πρωτοβουλία, έφερε το ματς στα ίσια στο 62ο λεπτό με τον Ογκμποε, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανατρέψει ολοκληρωτικά την κατάσταση. Οι δύο ομάδες μπήκαν με το 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο «Αλκαζάρ», στα τελευταία λεπτά και όλα έδειχναν ότι η παράταση ήταν πλέον πολύ κοντά. Ομως ο Ακπομ με δύο πολύ ωραία γκολ στο 82΄ και στο 90ό λεπτό, έβγαλε τον ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο και τον έστειλε στην 8άδα. Ο ίδιος πάντως δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι, καθώς στους έντονους πανηγυρισμούς στο τρίτο γκολ έβγαλε τη φανέλα του με αποτέλεσμα να δεχτεί δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί.

Στους «8» του Κυπέλλου προκρίθηκε και ο Παναιτωλικός που νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι τη Νίκη Βόλου με 1-0 και πέρασε με συνολικό σκορ 2-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βέργος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ η Νίκη έχανε σημαντικές ευκαιρίες.  

Τέλος, στην Καρδίτσα η τοπική Αναγέννηση έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της, καθώς με τη νίκη της 5-0 επί του Αγίου Νικολάου σφράγισε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Υπενθυμίζεται ότι η Αναγέννηση είχε επικρατήσει και με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Κρήτη.

Σήμερα σφραγίζονται τα άλλα τέσσερα εισιτήρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Θέση στον επόμενο γύρο έχει κλείσει ήδη η ΑΕΚ που στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ είχε επικρατήσει με 4-0 της Κηφισιάς, συνεπώς η ρεβάνς γήπεδο της Καισαριανής έχει περισσότερο τυπική σημασία.

Δύσκολη πρόκριση πήρε ο Παναιτωλικός απέναντι στη Νίκη Βόλου – Εύκολα η Αναγέννηση στους «8».

Το πιο αμφίρροπο από τα παιχνίδια γίνεται στο «Πανθεσσαλικό» όπου ο Βόλος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν προβάδισμα με 2-1 από τον αγώνα στη Λεωφόρο, όμως με δεδομένο ότι στον θεσμό ισχύει ακόμα το εκτός έδρας γκολ, τα πάντα είναι ανοιχτά για τους γηπεδούχους.

Την ίδια ώρα, ο Ιωνικός αντιμετωπίζει στη Νεάπολη τη Λαμία, η οποία κατέβηκε στην Αθήνα έχοντας ως «μαξιλάρι» τη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς.

Το πρόγραμμα των σημερινών αναμετρήσεων ανοίγει στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ να φιλοξενεί τον Αρη. Οι «κίτρινοι» έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχαν νικήσει με 3-1.

Συνοπτικά οι αγώνες: ΟΦΗ – Αρης (15.00), Βόλος – Παναθηναϊκός (17.00), Ιωνικός – Λαμία (17.00), Κηφισιά – ΑΕΚ (19.00).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT