Προβλέποντας το 2022

Η ποδοσφαιρική αυλαία του 2022 απέδειξε για άλλη μία φορά πως το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των «φτωχών». Στο οποίο μπορεί ο «αδύναμος» να… σηκώσει κεφάλι κατά του «δυνατού».

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ποδοσφαιρική αυλαία του 2022 απέδειξε για άλλη μία φορά πως το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των «φτωχών». Στο οποίο μπορεί ο «αδύναμος» να… σηκώσει κεφάλι κατά του «δυνατού». Ο αποδεκατισμένος Απόλλων Σμύρνης σταμάτησε το εκτός έδρας σερί του Ολυμπιακού, ο οποίος κι αυτός είχε ελλείψεις, οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τους δύο βαθμούς που άφησε στη Ριζούπολη.

Επειδή λοιπόν αυτό το απρόβλεπτο του ποδοσφαίρου φέτος θα παρουσιάζεται ακόμα πιο συχνά, λόγω των ειδικών συνθηκών από την πανδημία, η κούρσα προς τον τίτλο προβλέπεται ενδιαφέρουσα. Η οποία μπορεί να εξελιχθεί και σε συναρπαστική, στα μπαράζ.

Φυσικά αυτό δεν συνεπάγεται πως θα δούμε και καλύτερη μπάλα. Η ποιότητα των ομάδων μας παραμένει σε μέτρια επίπεδα και θα επισημάνω, για άλλη μία φορά, πως «η ψαλίδα έκλεισε» γιατί αποδυναμώθηκαν οι «μεγάλοι» και όχι επειδή ισχυροποιήθηκαν οι «μικροί».

Η αγωνιστική βελτίωση, ειδικά του Παναθηναϊκού, όπως και του Αρη με τον ΟΦΗ, αύξησε τον ανταγωνισμό, όμως από την άλλη πλευρά είναι δεδομένη η πτώση του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Οσο για την ΑΕΚ, παραμένει στα περσινά επίπεδα, με κάποιες καλές στιγμές που δίνουν ελπίδες στους οπαδούς της για μια σταθερή ανοδική πορεία.

Εξωαγωνιστικά, τίποτα δεν προδικάζει πως θα υπάρξει κάτι καλύτερο. Η γκρίνια, η απαξίωση των θεσμών, η καχυποψία προς τη διαιτησία, η οποία κι αυτή παραμένει… ντεφορμαρισμένη, αλλά και η προκλητική στάση των περισσότερων αθλητικών ΜΜΕ συνεχίζουν να μας οδηγούν προς τον… πάτο.

Η μόνη χαραμάδα αισιοδοξίας που διαφαίνεται είναι πως ολοκληρώνεται η «Αγιά Σοφιά» και δρομολογείται η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Είναι δύο έργα που σίγουρα θα αλλάξουν, τουλάχιστον… εξωτερικά, την εικόνα του ποδοσφαίρου μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT