Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του Australian Open – Επιβλητική νίκη επί του Ιταλού Σίνερ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του Australian Open – Επιβλητική νίκη επί του Ιταλού Σίνερ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ημιτελικά του Australian Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του, ο οποίος τον απείλησε ουσιαστικά μόνο στο δεύτερο σετ.

O Τσιτσιπάς μπήκε στην «Rod Laver Arena» πολύ καλά προετοιμασμένος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του. Στο πρώτο σετ, έκανε άμεσα break και προηγήθηκε 3-0, ενώ στην συνέχεια, διατήσε το σερβίς του και μετά από μόλις 37 λεπτά έφθασε στο 6-3.
 
Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο σετ, με τον Ελληνα πρωταθλητή να «σπάει» το σερβίς του Σίνερ στο τρίτο γκέϊμ και να αποκτά προβάδισμα με 2-1 και 3-1, για να φθάσει με άνεση στο 6-4, μετά από 45 λεπτά.
 
Αποφασισμένος να «καθαρίσει» την νίκη και την πρόκριση, ο Τσιτσιπάς έκανε και πάλι νωρίς break στο σερβίς του Ιταλού τενίστα και αφού προηγήθηκε με 2-1, δεν έδωσε στον Σίνερ την δυνατότητα ν΄ αντιδράσει, καθώς του «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς και απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα, προηγούμενος με 4-1 και 5-1. Ο Σίνερ κατάφερε να μειώσει σε 5-2, αλλά ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του και μετά από 34 λεπτά, έκλεισε το σετ και την πρόκριση στην τελευταία τετράδα του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Έλληνας άσος θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό ή τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 2) ή τον Καναδό, Φελίξ Οζιέρ Αλιασίμ (Νο 9).

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT