Τένις: Άλλη κλάση ο Μεντβέντεφ

Ο Τσιτσιπάς πάλεψε, όμως ο Ρώσος ήταν... ρομπότ και πέρασε στον τελικό με 3-1

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να λυγίσει ένα «ρομπότ».

Ο Ελληνας τενίστας γνώρισε την ήττα από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-1 (7-6, 4-6, 6-4, 6-1) σε 2,5 ώρες, με τη διαδρομή του στο Αυστραλιανό Οπεν να σταματάει στον ημιτελικό. Αντίθετα, ο Ρώσος θα κυνηγήσει την Κυριακή το πρωί τον δεύτερο σερί major τίτλο του, καθώς το 2021 έκλεισε γι’ αυτόν με την κατάκτηση του U.S. Open. Ο Μεντβέντεφ έκανε το repeat στη Μελβούρνη, καθώς και πέρυσι ήταν φιναλίστ, γνωρίζοντας την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αντίπαλός του θα είναι ο Ράφα Ναδάλ, που νωρίτερα στον άλλον ημιτελικό επικράτησε του Ιταλού Μαρέο Μπερετίνι επίσης με 3-1. Ο Ισπανός, αν και είναι κάτοχος 21 τίτλων Grand Slam, έχει κερδίσει μόλις μία φορά στη Μελβούρνη και αυτή το 2009.

Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση στα δύο πρώτα σετ, πάλεψε στο τρίτο, όμως στο τέταρτο υπέκυψε εύκολα στην ανωτερότητα του Μεντβέντεφ. Ο 25χρονος Ρώσος βρέθηκε από την άλλη σε εξαιρετική μέρα, κυρίως στο σερβίς του, ενώ όσο περνούσε η ώρα εκμεταλλευόταν και την κούραση που έδειξε ο Ελληνας τενίστας, ο οποίος επηρεάστηκε και από την ελλιπή –εξαιτίας του χειρουργείου στον αγκώνα του– προετοιμασία του.

Πλέον ο Ρώσος μετράει 13 σερί νίκες στα μεγάλα τουρνουά, ενώ έχει εξελιχθεί και στον χειρότερο αντίπαλο για τον Τσιτσιπά έχοντας επτά νίκες σε εννέα αγώνες που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι.

Ενταση προκλήθηκε ξανά όταν ο Μεντβέντεφ επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή λόγω coaching του πατέρα Τσιτσιπά.

Μάλιστα οι κόντρες, εντός και εκτός κορτ, δεν έλειψαν ούτε από τον χθεσινό ημιτελικό, καθώς κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ ο Μεντβέντεφ επιτέθηκε στον διαιτητή, τον οποίο και χαρακτήρισε ηλίθιο, υποστηρίζοντας ότι αφήνει τον πατέρα του Τσιτσιπά να τον καθοδηγεί (coaching), κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Ο Ελληνας τενίστας, που τελικά δέχτηκε παρατήρηση στο 4ο σετ, απάντησε στον αντίπαλό του μετά το τέλος του αγώνα.

«Σίγουρα έχει πλάκα», είπε σχετικά με την αντίδραση του Ρώσου και συνέχισε: «Δεν δίνω σημασία σε τέτοια πράγματα. Ξέρω παίκτες που το κάνουν για να σε αποσυντονίσουν, ίσως είναι τακτική. Είναι εντάξει, δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος, άλλωστε».

Υψηλά έσοδα

Βέβαια, ακόμα και η παρουσία του Τσιτσιπά μέχρι τα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς αποτελεί τεράστια επιτυχία, με δεδομένες και τις συνθήκες που είχαν προκύψει έπειτα και από τον τραυματισμό του. Η συμμετοχή του στους «4» εξασφάλισε στον Ελληνα σταρ 560.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στα social media ευχαρίστησε τον κόσμο που τον στήριξε σε όλη τη διαδρομή. «Μελβούρνη, ευχαριστώ για όλη την αγάπη. Ηταν χαρά μου να το μοιραστώ όλο αυτό μαζί σας. Είμαστε ένα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT