Μεταγραφές: Ενίσχυση στην… εκπνοή

Πώς κινήθηκαν οι ομάδες της ΣΛ1 την τελευταία ημέρα των μεταγραφών

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη στιγμή που δεν ενεργοποιήθηκε η πιο ισχυρή βόμβα στην Τούμπα ώστε να συνεχιστεί με άλλους όρους η μάχη του τίτλου, η 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας πέρασε αθόρυβα κι ας πρόσφερε τις εκτός έδρας νίκες του Βόλου επί της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης επί του Παναθηναϊκού. Το ισόπαλο 1-1 στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά στο +9 υπέρ των «ερυθρολεύκων» και μετατόπισε το ενδιαφέρον ένα επίπεδο πιο κάτω, στη μεγάλη μάχη τουλάχιστον πέντε ομάδων για τρία εισιτήρια που οδηγούν στα πλέι οφ. Λαμία και Ιωνικός πέτυχαν σπουδαίες νίκες στη μάχη της παραμονής, με τον ουραγό Απόλλωνα να οδεύει σε νέα αλλαγή προπονητή επιστρατεύοντας τον πολύπειρο Μπάμπη Τεννέ, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την πρόσληψη του Γερμανού Μάρκο Γκρότε.

Η επόμενη ημέρα της 20ής αγωνιστικής ήταν και η τελευταία της μεταγραφικής περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μια ηχηρή κίνηση και τον Ολυμπιακό να είναι η πιο ενεργή ομάδα απ’ όλες, με δύο (προαναγγελθείσες) μεταγραφές που στοχεύουν περισσότερο στο μέλλον αλλά και πολλά μέτωπα ανοικτά μέχρι την τελευταία ώρα για αρκετούς παίκτες του που βρίσκονταν κοντά στην πόρτα της εξόδου. Η ΑΕΚ έκανε κίνηση-έκπληξη παρότι είχε προαναγγείλει «πάγωμα» των μεταγραφών, ενώ ΠΑΟΚ και Αρης κράτησαν έως το τέλος… σιγή ασυρμάτου.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε δανεικό έως το καλοκαίρι τον 27χρονο Σέρβο μέσο της Χόφενχαϊμ, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Είναι δημιουργικός χαφ που καλύπτει με επιτυχία τις θέσεις 8 και 10, προσωπική επιλογή του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τον γνωρίζει από την εθνική Σερβίας (23 συμμετοχές). Σε ηλικία 20 χρόνων ο Γκατσίνοβιτς πήρε μεταγραφή για την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έχοντας γεμάτες χρονιές κι επιτυχίες (Κύπελλο Γερμανίας το 2018, ημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ το 2018-19), μέχρι το 2020 που πήγε στη Χόφενχαϊμ στο πλαίσιο της μεταγραφής του Στίβεν Τσούμπερ που αγωνίζεται τώρα στην ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» δεν προχώρησαν στην απόκτηση αριστερού μπακ ή εξτρέμ, ψάχνοντας μια καλύτερη προοπτική στην αγορά των ελεύθερων παικτών. Η μεταγραφή του Μπουζούκη στη Ζούλτε Βάρεγκεμ χάλασε και ο παίκτης επέστρεψε στην Αθήνα.

Κίνηση της τελευταίας στιγμής έκανε και η ΑΕΚ, αποκτώντας τον 27χρονο κεντρικό χαφ Αλεξάντερ Φράνσον, ο οποίος την είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν και ήταν ελεύθερος από τη Νόρκεπινγκ. Είναι οκτώ φορές διεθνής, με θητεία στη Βασιλεία για 2,5 χρόνια και στη Λωζάννη, πριν επιστρέψει το 2018 στην ομάδα που τον ανέδειξε. Ο ΠΑΟΚ και ο Αρης έμειναν ανενεργοί την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με τους «κίτρινους» να μην καταλήγουν τελικά σε συμφωνία με τη Χόφενχαϊμ για τον Ζοάο Κλάους (υπέγραψε στη Σεντ Τρουίντεν) και να παραχωρούν στην Εουπεν τον Τζέιμς Τζέγκο, το συμβόλαιο του οποίου έληγε το καλοκαίρι.

Μάχη στο πρωτάθλημα για την είσοδο στα πλέι οφ – Διατήρησε ο Ολυμπιακός τη διαφορά ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του 21χρονου μέσου Αμπντουλαγέ Νταμπό, με καταγωγή από τη Γουινέα, αλλά γεννημένου στη Γαλλία, όπου έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της (Κ16, Κ17, Κ18). Ο Νταμπό είναι από τα 17 του επαγγελματίας στη Ναντ χωρίς να καθιερωθεί, ενώ είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Κ23 της Γιουβέντους. Προορίζεται αρχικά για τον Ολυμπιακό Β΄, όπως και ο 19χρονος Ντιμπί Κεϊτά που αποκτήθηκε από τις ακαδημίες της Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Σεμέδο ήταν στην Πορτογαλία για να ολοκληρώσει τον δανεισμό του στην Πόρτο με οψιόν (όχι υποχρεωτική) αγοράς του το καλοκαίρι, ενώ δανεικός παραχωρήθηκε στην Ομόνοια ο Λοβέρα. Η Μπασακσεχίρ προσέφερε 2,5 εκατ. ευρώ για τον Ονιεκουρού, αλλά η μεταγραφή έμεινε στο «αέρα» καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ζητούσαν 4,5 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον υπήρξε και για τον Λόπες από την Κόνιασπορ.  

Ο Ατρόμητος απέκτησε τον 26χρονο Κροάτη τερματοφύλακα Μάρκο Μάριτς και παραχώρησε στον ΟΦΗ τον Μανδά, στο πλαίσιο της μεταγραφής του Ναμπί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT