Εθνική ομάδα: Το χρίσμα στον Πογιέτ

Ο 54χρονος Ουρουγουανός αναλαμβάνει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μόλις λίγες μέρες (29/1), σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο εκτελών χρέη προέδρου στην ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου ήταν απόλυτος, πως αντικαταστάτης του Τζον Φαντ Σιπ στον πάγκο της εθνικής ομάδας θα είναι Ευρωπαίος και μάλιστα από χώρα της Ε.Ε. Τελικά, ο δεύτερος Λατινοαμερικανός προπονητής στην ιστορία της Εθνικής –επίσης Ουρουγουανός, όπως και ο Σέρχιο Μαρκαριάν– είναι γεγονός… Ο 54χρονος Γκουστάβο Πογιέτ, ύστερα από έξι χρόνια και το οκτάμηνο πέρασμά του από την ΑΕΚ (Οκτώβριος 2015 – Απρίλιος 2016), επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναλάβει τη γαλανόλευκη.

Μια μακρά λίστα προπονητών που είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα ουσιαστικά δεν απασχόλησε τους υπευθύνους της ομοσπονδίας, που επέλεξαν έναν τεχνικό γνώστη της ελληνικής νοοτροπίας και λάτρη του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Ο Πογιέτ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, με κύριο στόχο την πρόκριση στο Euro 2024. Οικονομικά προσιτός, όπως και ο προκάτοχός του, υπολογίζεται πως θα κοστίσει μαζί με τους συνεργάτες του περίπου 600.000 ευρώ τον χρόνο και θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Nation League, με Ρουμανία (25/3) και Μαυροβούνιο (28/3).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επαφή μαζί του έγινε αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, έπειτα από σχετική πρόταση γνωστού ατζέντη. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα της Χιλής τον περασμένο Αύγουστο, αναζητούσε ομάδα και ανταποκρίθηκε θετικά παρά το γεγονός ότι το διαζύγιό του με την ΑΕΚ δεν ήταν ρόδινο (είχε προχωρήσει σε καταγγελία στη FIFA για δεδουλευμένα), όπως και οι εμπειρίες του από τη χώρα μας.

Με σπουδαία ποδοσφαιρική –κυρίως– καριέρα (Ρίβερ Πλέιτ, Σαραγόσα, Τσέλσι, Τότεναμ, εθνική Ουρουγουάης), ο νέος προπονητής της Εθνικής είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας: ναι μεν επικοινωνιακός, όμως πολλές φορές λέει τα πράγματα με το όνομά τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT