Σούπερ Λιγκ 1: Οριακό ντέρμπι για ΠΑΟΚ – ΠΑΟ

Σούπερ Λιγκ 1: Οριακό ντέρμπι για ΠΑΟΚ – ΠΑΟ

Οι δύο ομάδες αναμετρούνται στην Τούμπα χωρίς άλλα περιθώρια απωλειών

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι για να ξεπεράσουν τα προβλήματα αναβολών που προκάλεσε η πανδημία πορεύονται οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σε ένα μήνα από τώρα. Μετά τα παιχνίδια της εμβόλιμης αγωνιστικής μεσοβδόμαδα, η συνέχεια δίνεται με μια ανάσα αυτό το τριήμερο, με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της  22ης αγωνιστικής. Η μεγάλη απόσταση του «Δικεφάλου του Βορρά» από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό δεν του επιτρέπει άλλο στραβοπάτημα αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του στη μάχη του τίτλου, με χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο δίμηνο έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση τα δύο ισόπαλα ντέρμπι με ΑΕΚ (Κύπελλο) και Ολυμπιακό (πρωτάθλημα) στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός περνάει περίοδο κρίσης, μετράει δύο συνεχόμενες ήττες κι αν τις τριτώσει, κινδυνεύει να μείνει εκτός ορίων πλέι οφ, ενώ πριν από μία εβδομάδα είχε φιλοδοξίες για άνοδο στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.  

Ο Ολυμπιακός κρατάει άνετα τη θέση του στην κορυφή χωρίς να έχει βρει ακόμα τον ρυθμό του, αλλά θα χρειαστεί προσοχή για να περάσει αλώβητος από τη Νεάπολη, με αντίπαλο τον συμπαγή και σκληροτράχηλο Ιωνικό. Βυθισμένη στην κρίση είναι και η ΑΕΚ. Μετράει δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και παραμένει σε απόσταση σχετικής ασφάλειας στην 3η θέση περισσότερο επειδή αλληλοεξουδετερώνονται οι ομάδες που την ακολουθούν και όχι από τις δικές της επιτυχίες. Ο αυριανός αγώνας με τον ουραγό Απόλλωνα μοιάζει ανάσα για την ΑΕΚ κι ας έχει στο ΟΑΚΑ τρεις συνεχόμενες ήττες.

Η αυλαία ανοίγει σήμερα με τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα παιχνίδια Αρη – Βόλου (επέστρεψαν αμφότεροι στα καλά αποτελέσματα) και Παναιτωλικού – ΠΑΣ Γιάννινα. Εξαιρετικά φορμαρισμένες είναι και οι ομάδες του αυριανού ζευγαριού Λαμία – Αστέρας Τρίπολης, με τους γηπεδούχους να έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό και να περιμένουν τα τελευταία τεστ για να διαπιστωθεί εάν θα παίξουν ή θα οδηγηθούν σε νέα αναβολή. Η αγωνιστική κλείνει τη Δευτέρα στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος ψάχνει βαθμούς για τη σωτηρία του και ο ΟΦΗ για να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (22η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Αρης – Βόλος (NS PRIME), 19.30 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης (CS1HD), 17.15 Ιωνικός – Ολυμπιακός (CS2HD), 19.30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (NS PRIME), 19.30 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (CS1HD, ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Ατρόμητος – ΟΦΗ (NS PRIME).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (20 αγώνες) 50, ΠΑΟΚ (20) 41, ΑΕΚ (20) 36, Αστέρας Τρίπολης (20) 42, Παναθηναϊκός (20) 30, ΠΑΣ Γιάννινα (21) 30, Αρης (20) 29, ΟΦΗ (21) 29, Βόλος (20) 25, Παναιτωλικός (20) 21, Λαμία (19) 18, Ιωνικός (20) 18, Ατρόμητος (18) 10, Απόλλων Σμύρνης (19) 9. ΣΗΜ.: Ο Αρης έχει -6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT