Κύπελλο: Κλήρωση με ντέρμπι «αιωνίων» στον ορίζοντα

Κύπελλο: Κλήρωση με ντέρμπι «αιωνίων» στον ορίζοντα

«Αρωμα» τελικού Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού αναδύθηκε από την κλήρωση του φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί 18 και 20 Φεβρουαρίου στο γήπεδο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρωμα» τελικού Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού αναδύθηκε από την κλήρωση του φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί 18 και 20 Φεβρουαρίου στο γήπεδο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης. Αυτή έφερε αντιμέτωπους τους «ερυθρόλευκους» με την ΑΕΚ και τους «πράσινους» με τον Προμηθέα στα ημιτελικά, παιχνίδια στα οποία οι δύο «αιώνιοι» είναι ξεκάθαρα τα θεωρητικά φαβορί.

Και αυτό παρά το γεγονός πως οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ΚΑΕ που έδωσαν το «παρών», στις δηλώσεις τους έκαναν λόγο για αμφίρροπες αναμετρήσεις.

«Θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να κάνουμε με ασφάλεια ένα φάιναλ 4 και του χρόνου να κάνουμε το επόμενο βήμα με ένα φάιναλ 8», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος τόνισε πως η Ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτεία ώστε να μπει στο γήπεδο ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός φιλάθλων και να γίνει μια διοργάνωση-γιορτή.

Ο κ. Λιόλιος δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από τη στάση των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τους αγώνες της Εθνικής με την Τουρκία (25 και 28/2), διαθέτοντας τους παίκτες τους, ενώ χαρακτήρισε τον αθλητισμό λύση για την εξάλειψη της βίας.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Προμηθέας τα ζευγάρια του φάιναλ 4 του Κυπέλλου μπάσκετ.

Συγκίνηση για τον Αλκη

Η δολοφονία του Αλκη Καμπανού έριξε βαριά τη σκιά της και στο χθεσινό εξ αναβολής παιχνίδι για την Μπάσκετ Λιγκ του Αρη με τον Ολυμπιακό στο «Αλεξάνδρειο», που βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 87-76.

Στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, σε κλίμα συγκίνησης, οι καλαθοσφαιριστές των δύο ομάδων κατέθεσαν λουλούδια στην μπασκέτα κάτω από το πέταλο, εκεί όπου βρίσκεται πλέον η φανέλα με το νούμερο 19. Νωρίτερα, οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν εμφανιστεί στο παρκέ με φανέλες προθέρμανσης στις οποίες αναγράφονταν τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου Αλκη: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο».

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκαν αντίδοτο στους 35 πόντους του εκπληκτικού Ολίβιερ Χάνλαν και παρά το γεγονός πως στο τέλος χαλάρωσαν, επικράτησαν κυρίως χάρη στον επιθετικό οίστρο των Βεζένκοφ (18 π.) και Μακ Κίσικ (17 π.).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT