Σούπερ Λιγκ 1: Για να μην υπάρξει άλλος Αλκης

Σούπερ Λιγκ 1: Για να μην υπάρξει άλλος Αλκης

Μία αγωνιστική αφιερωμένη στον αδικοχαμένο φίλαθλο του Αρη

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη φώτισε με έναν διαφορετικό τρόπο την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τα ακραία φαινόμενα βίας που στραγγαλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θλιβερό αυτό περιστατικό συγκλόνισε όλους τους φιλάθλους και σε όλα τα γήπεδα η συγκίνηση ξεχείλιζε στις εξέδρες, ειδικά όταν στο 19ο λεπτό σταμάτησε η ροή των αγώνων για να τιμηθεί η μνήμη του νεαρού οπαδού του Αρη που έφυγε από τη ζωή. Τον τόνο και την ελπίδα να σταματήσει εδώ ο κύκλος του αίματος ενίσχυσε η οικογένεια του Αλκη Καμπανού, με τα λόγια της μάνας να συγκλονίζουν: «Τι να πω σε ένα παιδί που δέχεται καθημερινά την απόρριψη, που δεν το έχει αγκαλιάσει η μάνα, ο πατέρας που δεν έχει ζήσει, μέσα σε μια οικογένεια που δεν έχει δεχτεί αγάπη. Τι μπορείς να πεις σε ένα παιδί; Ας είναι το δικό μου το παιδί το τελευταίο θύμα»…

Οργή Παναθηναϊκού

Εντός αγωνιστικού χώρου, η μεγαλύτερη μάχη δόθηκε στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και διατηρήθηκε σε απόσταση 9 βαθμών από την κορυφή. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους «πρασίνους» μέσα σε 8 ημέρες, με τη συμβολή της διαιτησίας να είναι ξανά καθοριστική. Η απόφαση του διαιτητή Τρεϊμάνις να μη δοθεί πέναλτι σε ανατροπή του Αϊτόρ, παρά τη σύσταση του Κροάτη χειριστή του VAR να ξαναδεί τη φάση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του αρχηγού του, Φραν Βέλεθ: «Εφτασε η στιγμή να πω ότι είναι ντροπή. Αυτά που μας κάνουν στα τελευταία παιχνίδια είναι αχαρακτήριστα. Θεωρώ ότι όλοι εμείς, οι φίλαθλοι, οι παίκτες, πρέπει να πούμε “αρκετά”. Μας φέρνουν Λετονό, καλύτερα να έφερναν Ελληνα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε αγωνιστικά. Παίζουν όμως με το ψωμί μας, με το ψωμί των οικογενειών μας. Καθαρό πέναλτι δεν μας το δίνει. Αυτά που μας κάνουν είναι ντροπή. Πρέπει να χτυπήσουμε τη γροθιά στο τραπέζι και να πούμε “φτάνει, έως εδώ, αρκετά”».

Πέρα από τους τρεις βαθμούς, ο Παναθηναϊκός έχασε και τον Λούντκβιστ. Αποχώρησε με ρήξη μηνίσκου και θα μείνει εκτός για ένα μήνα, με τον Αλεξανδρόπουλο (σύσπαση στον οπίσθιο μηριαίο) να γλιτώνει τα χειρότερα.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε απόσταση ασφαλείας στην κορυφή – Τα βλέμματα στους αυριανούς προημιτελικούς Κυπέλλου.

Ακάθεκτος ο ΠΑΣ

Ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν στάθηκε τόσο τυχερός στο 0-3 του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού, που τον κράτησε στο +9. Επαθε θλάση μακρού προσαγωγού και χάνει τους αγώνες με την Αταλάντα. Με 3-0 νίκησε και η ΑΕΚ τον Απόλλωνα, ενώ ο Αρης έπεσε θύμα του Βόλου, ο οποίος πέρασε με 2-0 από το «Κλ. Βικελίδης» και άνοιξε δρόμο για τα πλέι οφ. Σε αυτό το μονοπάτι βαδίζει σταθερά και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που πέρασε 4ος μετά τη νίκη του 1-0 στο Αγρίνιο. Απώλειες μέτρησε και η 22η αγωνιστική, καθώς τα παιχνίδια Λαμία – Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος – ΟΦΗ αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η επόμενη αγωνιστική (23η) περιλαμβάνει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και μέχρι τότε στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αυριανοί (εξ αναβολής) επαναληπτικοί της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Το πρόγραμμα: 16.00 Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός (0-4), 18.00 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (1-2), 20.00 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (0-0).

• Παρελθόν από την ομάδα του Ατρομήτου αποτελεί ο Λούκας Γκαλβάο. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Αούστρια Βιέννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT