Κύπελλο: Η διέξοδος των «Δικεφάλων»

Μέσω του Κυπέλλου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να σώσουν τη χρονιά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σώσουν ό,τι… σώζεται σε μια χρονιά που αλλιώς τη σχεδίασαν κι αλλιώς εξελίσσεται θα επιδιώξουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απόψε (20.00) στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς Κυπέλλου του 0-0 της Τούμπας.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού και πολύ περισσότερο η κατάκτηση του τροπαίου έχει μετατραπεί για τους δύο «Δικεφάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στον απόλυτο στόχο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η εσωστρέφεια θα γιγαντωθεί και οι εξελίξεις θα είναι αναπόφευκτες.

Το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι σαφώς μεγαλύτερο, αφού σε περίπτωση μη πρόκρισης, στο ποδοσφαιρικό τμήμα αναμένονται πολυεπίπεδες ανακατατάξεις.

Ο Αργύρης Γιαννίκης, δείχνοντας να έχει καταλάβει τη σημασία του αγώνα και για τον ίδιο, ζήτησε από τους παίκτες του την πρόκριση με κάθε τρόπο. Η «λευκή» ισοπαλία της Τούμπας μοιάζει να δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στην Ενωση, ωστόσο κρύβει και πολλούς κινδύνους, απαιτώντας ειδική διαχείριση. Πάντως, ιδιαίτερα ερωτήματα δεν φαίνεται να υπάρχουν για την ενδεκάδα. Βράνιες, Μάνταλος και Στάνκοβιτς δεν υπολογίζονται λόγω των προβλημάτων τους, όπως και ο τιμωρημένος Μοχαμάντι. Τζαβέλλας και Σιμόες αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα, ενώ ο Αμραμπάτ θα πάρει τη θέση του Γέβτιτς πλαισιώνοντας τους Γκαρσία, Τσούμπερ και Αραούχο.

Αξίζει να τονιστεί πως χθες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Γιώργο Τζαβέλλα για όσα έγιναν στο εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ με τον Αρη και την υβριστική συμπεριφορά του διεθνούς αμυντικού στο γκολ του Αραούχο. Ο Τζαβέλλας κινδυνεύει με τιμωρία δύο αγωνιστικών.

Ο ΠΑΟΚ, που θα προσπαθήσει να προασπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδας, έχει σαφώς καλύτερη ψυχολογία μετά τα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε σχέση με την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, ετοιμάζει εκ νέου αλλαγές, με τους Κρέσπο, Λύρατζη, Σίντκλεϊ, Ακπομ και Μπίσεσβαρ να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Μιχαηλίδης και Τσόλακ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT