Πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση της Βαλίεβα

Πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση της Βαλίεβα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία τελετή απονομής μεταλλίων που αναβλήθηκε, πληροφορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ της Καμίλα Βαλίεβα, του «κοριτσιού – θαύμα» του καλλιτεχνικού πατινάζ, μία Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που τηρεί… σιγήν ιχθύος και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου απέκτησαν το δικό τους… μυστήριο.

Η Καμίλα Βαλίεβα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει βρεθεί θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη σε διοργάνωση πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Η τριμεταζιδίνη χρησιμοποιείται για ανακούφιση από τη στηθάγχη και ανήκει στη λίστα με τις απαγορευμένες από το 2014.

Η, όπως την αποκαλούν, «Μις Τέλεια» δεν έχει συμπληρώσει τα 16, κάτι που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, αποτελεί «προστατευόμενο πρόσωπο». Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αναβολή των απονομών των μεταλλίων του καλλιτεχνικού πατινάζ, η ΔΟΕ αναφέρθηκε σε «νομικούς λόγους». Χθες, ο εκπρόσωπός της Μαρκ Ανταμς αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, χαρακτήρισε «πλήρη εικασία» τις αναφορές για θετικό δείγμα και υπογράμμισε ότι «οι αρμόδιοι εργάζονται για να βρεθεί λύση». Το Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) ανέφερε ότι «δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση» και ο Διεθνής Οργανισμός Δοκιμών (ΙΤΑ) ξεκαθάρισε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για αυτό το θέμα.

Η Καμίλα Βαλίεβα έγινε η πρώτη αθλήτρια που έκανε τετραπλή περιστροφή και πολλοί κριτές την έχουν, ήδη, χαρακτηρίσει ως την κορυφαία αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Ενα θετικό δείγμα θα κηλίδωνε την καριέρα της. Επίσης, μεγάλο θα είναι το πλήγμα και για τη Ρωσία, οι αθλητές της οποίας και σε αυτή τη διοργάνωση δεν αγωνίζονται με τη σημαία της χώρας εξαιτίας του παλιού σκανδάλου για συγκάλυψη θετικών τεστ από τις αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT