Στο ίδιο έργο θεατές στην ΑΕΚ

Ακόμη μία χαμένη χρονιά για την Ενωση, η οποία μετράει πληγές

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγους μήνες πριν από την ιστορική της είσοδο στην «Αγιά Σοφιά», η ΑΕΚ μοιάζει εγκλωβισμένη όσο ποτέ άλλοτε στις γνωστές παθογένειες των τελευταίων ετών. Ακόμη και αυτή η ίδια η προοπτική της επιστροφής της στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη φυσική της έδρα, δεν κατάφερε να αποσοβήσει μια σωρεία λαθών, που είχαν ως επιστέγασμα τον αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και ως αποτέλεσμα μια ακόμη χαμένη σεζόν.

Σε μια κομβική περίοδο, οι επιλογές σε ό,τι αφορά τόσο το στελεχικό όσο και το ποδοσφαιρικό δυναμικό αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και πλέον αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου, μέχρι να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη σεζόν 2022-23, η Ενωση να μη διακινδυνεύσει ακόμη και την ευρωπαϊκή της έξοδο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης, που τον περασμένο Οκτώβριο ανέλαβε τον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» προκειμένου να δώσει μια άλλη πνοή και δυναμική στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στο ειδικό βάρος ενός μεγάλου συλλόγου και πλέον μένει μέχρι να… φύγει.

Ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος αυτή τη φορά δέχθηκε έντονη κριτική για τις αλλαγές που έκανε στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο ΟΑΚΑ, πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό καθώς στην ΑΕΚ δεν έχουν καταλήξει στο πώς πρέπει να πορευτούν για τα πέντε ματς της κανονικής περιόδου που απομένουν και τα πλέι οφ που ακολουθούν.

Εκτός του προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, υπ’ ατμόν βρίσκονται και οι Γιάννης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Κονέ.

Αγώνες που, πέρα από τον καθαρά επιδιωκόμενο στόχο που είναι η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ, θα είναι σημαντικοί και για το πληγωμένο γόητρο της ομάδας.

Η μία σκέψη είναι να ανέλθει από τη Β΄ ομάδα ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, που έχει δείξει ένα θετικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, και η άλλη να προσληφθεί ένας προπονητής με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, μέχρι το τέλος των αγώνων κατάταξης. Αυτός θα αποτελέσει και τη «γέφυρα» για τον επόμενο τεχνικό, που θα αναλάβει το «χτίσιμο» της ομάδας για τη σεζόν-ορόσημο 2022-23.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης καλείται να πάρει αποφάσεις και για τα μέλη της ΠΑΕ με κομβικό ρόλο. Τόσο ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου όσο και ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Κονέ βρίσκονται υπ’ ατμόν, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι για ελλιπή μεταγραφικό σχεδιασμό και διαχείριση στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θέση πήραν και οι οργανωμένοι οπαδοί της Ενωσης, που ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να προχωρήσει σε ριζικές ανακατατάξεις. Οπως ήταν φυσικό, σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε χθες η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, με τον Ογκνιεν Βράνιες να ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT