Πογέτ: Εχουμε το κατάλληλο υλικό για να τα καταφέρουμε

Πογέτ: Εχουμε το κατάλληλο υλικό για να τα καταφέρουμε

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι και επίσημα από χθες ο νέος τεχνικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι και επίσημα από χθες ο νέος τεχνικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, γνωστός από το εξάμηνο πέρασμά του από την ΑΕΚ την περίοδο 2015-16, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023, παίρνοντας τα ηνία από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Η λύση Πογέτ προκρίθηκε για συγκεκριμένους λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει εργαστεί ξανά στην Ελλάδα, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Παράλληλα είναι προπονητής που δύσκολα επηρεάζεται από τις πιέσεις τρίτων και ακολουθεί τον δικό του δρόμο, ενώ βέβαια στην επιλογή του βασικό ρόλο έπαιξαν και τα οικονομικά δεδομένα, καθώς οι ετήσιες απολαβές του κινούνται γύρω στις 600.000 ευρώ.

«Ο κ. Γκουστάβο Πογέτ είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας. Ο Ουρουγουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος του 2023 με πρόβλεψη ανανέωσης έως το Euro 2024», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Ανεπίσημα, βέβαια, το επερχόμενο Nations League (από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και οι έξι αγώνες) θα αποτελέσει για τον 54χρονο Ουρουγουανό το καθοριστικό κρας τεστ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Hδη από τη στιγμή που έφτασε σε μένα η πρόταση, ένιωσα ιδιαίτερη τιμή. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, στις οποίες θα καταβάλουμε προσπάθεια να επιστρέψει», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Πογέτ, ο οποίος υπογράμμισε επίσης: «Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και τις ικανότητές τους, και από όσα έχω δει έως τώρα πιστεύω ότι υπάρχουν το κατάλληλο υλικό και όλες οι προϋποθέσεις για να τα πάμε καλά στις διοργανώσεις που έρχονται. Ανυπομονώ να συναντήσω τους ποδοσφαιριστές, να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας». Ο 54χρονος τεχνικός εκτός από την «Ενωση» (28 αγώνες, 18 νίκες, 5 ισοπαλίες, 5 ήττες) έχει επίσης περάσει από τις αγγλικές Μπράιτον και Σάντερλαντ, την ισπανική Μπέτις, την κινεζική Σανγκάη Σενούα και τη γαλλική Μπορντό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT