Οι σύνδεσμοι πρέπει να βοηθούν, όχι να στέκονται εμπόδιο

Οι σύνδεσμοι πρέπει να βοηθούν, όχι να στέκονται εμπόδιο

Οι παρεμβάσεις των οργανωμένων οπαδών, στα τεκταινόμενα ενός συλλόγου, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παρεμβάσεις των οργανωμένων οπαδών, στα τεκταινόμενα ενός συλλόγου, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Παντού, όπου υπάρχουν τέτοιοι σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι από το κράτος και με διάφορους τρόπους, προσπαθούν να επηρεάσουν τις διοικήσεις, έστω κι αν αυτές ανήκουν σε ανώνυμες εμπορικές εταιρείες που λειτουργούν με σκοπό το κέρδος.

Το πρόβλημα όμως στη χώρα μας είναι πως αυτές οι «παρεμβάσεις» των οπαδών φτάνουν και σε ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες, αντί να βοηθήσουν, προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα. Τέτοια που αναγκάζουν αυτούς που έβαλαν τα λεφτά τους για να συντηρήσουν μια επαγγελματική ομάδα, για να τη βγάλουν από τα «πέτρινα χρόνια», να τα παρατήσουν και να φύγουν. Ο κατάλογος αυτών των αφεντικών, που απηύδησαν από αυτές τις καταστάσεις, είναι μεγάλος.

Ομως δυστυχώς και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και ΚΑΕ, πιστεύοντας πως η στήριξη από τους οπαδούς θα τους βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων τους, προσπαθούν να έχουν την εύνοιά τους. Πιθανόν να μη φαντάζονται πως όταν αρχίσουν οι… στραβές θα «στραβώσουν» κι αυτοί και οι επευφημίες θα γίνουν αποδοκιμασίες.

Στο σκηνικό αυτό, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα αθλητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν οικονομικά σε μια δύσκολη περίοδο. Δεν μπορούν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη γραμμή, καθώς θα πρέπει να «χαϊδεύουν» τα αυτιά οπαδών για να πουλάνε φύλλα, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη θέση των αφεντικών των ομάδων.

Ετσι, εδώ και πολλές δεκαετίες αυτός ο φαύλος κύκλος παραμένει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς κανείς –είτε το κράτος είτε οι ΠΑΕ– ουσιαστικά να τολμήσει να βάλει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο. Αποτέλεσμα, οι σύνδεσμοι αυτοί να είναι πανίσχυροι αλλά και ανεξέλεγκτοι. Γεγονός που βοήθησε να εισχωρήσουν σε αυτούς και άτομα που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT