Ξέσπασε σε λυγμούς μόλις προκρίθηκε η Βαλίεβα

Ξέσπασε σε λυγμούς μόλις προκρίθηκε η Βαλίεβα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκε η Καμίλα Βαλίεβα στον τελικό του ατομικού αγωνίσματος, στο καλλιτεχνικό πατινάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η πρωταθλήτρια της Ρωσίας ολοκλήρωσε ένα πανέμορφο πρόγραμμα και ύστερα από το τέλος της προσπάθειάς της, φορτισμένη συναισθηματικά, ξέσπασε σε κλάματα.

Τα δάκρυα της Καμίλα Βαλίεβα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της, έμοιαζαν ικανά να… λιώσουν και τον πάγο στο παγοδρόμιο. Η νεαρή πρωταθλήτρια βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου ντόπινγκ αλλά, παρόλο που είναι μόλις 15 ετών, κατάφερε να αποφορτιστεί και να συνεχίσει την προσπάθειά της στη διοργάνωση της Κίνας, καθώς το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε το… πράσινο φως για τη συμμετοχή της.  

Η 15χρονη Ρωσίδα στο πρώτο τριπλό άλμα παραλίγο να είχε πτώση αλλά κατάφερε να ισορροπήσει και να συνεχίσει το πρόγραμμά της. Εκτέλεσε άψογα την υπόλοιπη χορογραφία της και βαθμολογήθηκε με 82,16 β. Ακολούθησε η συμπατριώτισσά της Ανα Στσερμπάκοβα (80,20) και η Καόρι Σακαμότο από την Ιαπωνία (79,84). Η, όπως την αποκαλούν, «Μις Τέλεια» έδειξε ότι αποτελεί το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ένα τρόπαιο που δεν γνωρίζει εάν και πότε θα το πάρει, διότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κάνει την απονομή εάν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση.  

Η υπερασπιστική γραμμή της Βαλίεβα είναι ότι το θετικό τεστ στην τριμεταζιδίνη προήλθε από ένα φάρμακο που έπαιρνε ο παππούς της. Η δικηγόρος της ανέφερε ότι η 15χρονη χρησιμοποίησε ποτήρι που περιείχε ίχνη από το φάρμακο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT