Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα για την Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα για την Παρί

Πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Ρεάλ στις καθυστερήσεις με υπέροχο γκολ Εμπαπέ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι έκανε παρέλαση στη Λισσαβώνα με το εντυπωσιακό 0-5 επί της Σπόρτινγκ, η πολυδιαφημισμένη γιγαντομαχία Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης κρίθηκε με ένα υπέροχο γκολ του κορυφαίου Εμπαπέ στο 94΄, όταν όλα έδειχναν να κολλούν στο στείρο 0-0.

Ο δραματικός επίλογος ενός αγώνα που ελάχιστα δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που είχε γεννήσει, δικαίωσε τους Παριζιάνους που έπαιξαν πιο επιθετικά, ρίσκαραν περισσότερο και μέτρησαν 2-3 καλές ευκαιρίες κι ένα χαμένο πέναλτι, απέναντι σε μια κυνική Ρεάλ που κυνήγησε την ισοπαλία και έδειξε να βολεύεται στην ιδέα ότι το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών θα γίνει στο Μπερναμπέου. Ο δαιμόνιος Εμπαπέ ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την εστία της (κατά τα φαινόμενα) επόμενης ομάδας του κι αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 61΄, αλλά ο Μέσι που μετρούσε 6/6 εύστοχα πέναλτι απέναντι στη Ρεάλ νικήθηκε από τον (παρ’ ολίγον MVP) Κουρτουά, μένοντας ξανά μακριά από τον καλό εαυτό του.

Σαρωτική η Μάντσεστερ Σίτι τελείωσε την υπόθεση-πρόκριση με 5-0 επί της Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα.

Οσο στείρο ήταν το ματς στο Παρίσι, άλλο τόσο παραγωγικό αποδείχθηκε αυτό στη Λισσαβώνα, όπου η Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης και επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο. Με πρωταγωνιστή τον Μπερνάρντο Σίλβα που σκόραρε στο 17΄ και το 44΄, οι «πολίτες» επικράτησαν 5-0 της Σπόρτινγκ και εξασφάλισαν χωρίς ιδρώτα το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Σκόρερ ήταν και οι Μαχρέζ στο 7΄, Φόντεν στο 32΄ και Στέρλινγκ στο 58΄, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να πετυχαίνει κι άλλο γκολ στο 49΄ που δεν μέτρησε μετά από χρήση του var.

Η παράσταση συνεχίζεται απόψε (22.00) με άλλα δύο παιχνίδια της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Απόλυτο φαβορί υπάρχει μόνο στο ζευγάρι Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν, όπου οι φιλοξενούμενοι μετρούν 17 νίκες και 4 ισοπαλίες στα τελευταία 21 εκτός έδρας παιχνίδια τους στη διοργάνωση, με την τελευταία ήττα τους να χρονολογείται από το 2017. Είναι, άλλωστε, πρόσφατες οι περυσινές αναμετρήσεις τους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπάγερν να επικρατεί 6-2 στην Αυστρία και 3-1 στο Μόναχο. Η Σάλτσμπουργκ είναι πρωτάρα σε νοκ άουτ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Αυστρία είναι στο +14 και ακαταμάχητη! Το ζευγάρι Ιντερ – Λίβερπουλ είναι πολύ πιο αμφίρροπο, με την αγγλική ομάδα να μετράει έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και τους Ιταλούς να χάνουν στην περασμένη αγωνιστική την κορυφή στο Καμπιονάτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT