Τζόκοβιτς: Εμμένει στη στάση κατά του εμβολιασμού

Τζόκοβιτς: Εμμένει στη στάση κατά του εμβολιασμού

Αποφασισμένος να πει «όχι» σε εκατομμύρια ευρώ είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί σε τουρνουά όπου ο εμβολιασμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να πει «όχι» σε εκατομμύρια ευρώ είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί σε τουρνουά όπου ο εμβολιασμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το τίμημα.  

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», δήλωσε και τόνισε ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».  

Ο 34χρονος Σέρβος μπροστά στο δίλημμα καριέρα ή χωρίς εμβόλιο δείχνει αποφασισμένος να θυσιάσει την καριέρα του. «Είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τίτλους εάν με υποχρεώσουν να εμβολιαστώ. Αυτό είναι ένα τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω. Οι αρχές που έχω για το τι θα βάλω στο σώμα μου είναι πιο σημαντικές από έναν τίτλο». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αναφέρθηκε και στην απέλασή του από την Αυστραλία: «Δεν απελάθηκα επειδή ήμουν ανεμβολίαστος ή επειδή δεν εγκρίθηκαν τα χαρτιά μου. Απελάθηκα επειδή ο υπουργός Μετανάστευσης θεώρησε ότι θα δυναμώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, κάτι με το οποίο διαφωνώ εντελώς».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα πάρει μέρος στο Indian Wells όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι, αλλά ούτε και στο Ρολάν Γκαρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT