Νίκες για τον ΠΑΟ και τον Παναιτωλικό

Νίκες για τον ΠΑΟ και τον Παναιτωλικό

Tρεις εξ αναβολής αναμετρήσεις που έφεραν νέα δεδομένα στη Σούπερ Λιγκ 1 έγιναν χθες.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρεις εξ αναβολής αναμετρήσεις που έφεραν νέα δεδομένα στη Σούπερ Λιγκ 1 έγιναν χθες.

Από την άσπρη βούλα άνοιξε ο Παναθηναϊκός δρόμο για το 3-0 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με τον Παλάσιος να εκτελεί εύστοχα στο 13΄ το πέναλτι που κέρδισε ο Αϊτόρ σε απρόσεκτο χτύπημα – καρατέκα του Μπαξεβανίδη και τον Ισπανό εξτρέμ να τον μιμείται στο 17΄, όταν καταλογίστηκε (σωστά ξανά) παράβαση σε άτσαλο μαρκάρισμα του Κάστρο στον Ιωαννίδη.

Με το γρήγορο 2-0, οι «πράσινοι» έβαλαν νωρίς το νερό στ’ αυλάκι και πέρασαν εύκολα από εκεί όπου άφησαν βαθμούς Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Αρης. Το ρίσκο του Απόλλωνα δεν του απέφερε σημαντικές ευκαιρίες, με τον Παναθηναϊκό να σπαταλά 4-5 κλασικές δικές του μέχρι να πετύχει το 3-0 με αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη στο 87΄. Ο Απόλλων εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Κλάτενμπεργκ, με αφορμή τα δύο πέναλτι.

Οι «πράσινοι» 3-0 τον Απόλλωνα, 1-0 οι Αγρινιώτες τη Λαμία – Μοιράστηκαν βαθμούς στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με τον ΟΦΗ.

Οι «πράσινοι» το Σάββατο θα αγωνισθούν στο Αγρίνιο. Εκεί τον περιμένει ο Παναιτωλικός, ο οποίος πήρε πολύτιμη νίκη (η πρώτη εντός έδρας το 2022) με 1-0 επί της Λαμίας, σπάζοντας ένα αρνητικό σερί τριών ηττών και μιας ισοπαλίας. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο νεοφερμένος Νταγκό στο 56΄, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για την ισοφάριση αλλά χωρίς ευκαιρίες. Απείλησαν μόνο με τον Μανούσο στο 84΄, γλίτωσαν όμως το 2-0 στο 80΄ σε σουτ του Ντουάρτε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τρίτο εξ αναβολής χθεσινό παιχνίδι ήταν και το πιο συναρπαστικό, με τον Ατρόμητο να προηγείται γρήγορα 2-0 με τον Μουνίθ στο 16΄ και τον Αλιμπέκ στο 35΄, αλλά να ισοφαρίζεται σε 2-2 από τον ΟΦΗ, με γκολ του Λάμπρου στο 59΄ έπειτα από λάθος του Γιαννιώτη και εύστοχο πέναλτι του Φελίπε στο 69΄, σε χέρι του Ερλινμαργκ. Η αποβολή του Στάικου στο 78΄ και ο τραυματισμός του Τοράλ (είχαν κλείσει οι αλλαγές) ανάγκασαν τον ΟΦΗ να αμυνθεί με εννέα παίκτες στο δραματικό φινάλε, άντεξε όμως και πανηγύρισε τον βαθμό.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (22 αγ.) 56, ΠΑΟΚ (22) 47, ΑΕΚ (22) 39, Παναθηναϊκός (23) 36, ΠΑΣ Γιάννινα (23) 36, ΟΦΗ (23) 33, Αστέρας Τρίπολης (21) 32, Αρης (22) 29, Βόλος (22) 28, Παναιτωλικός (23) 25, Ιωνικός (22) 21, Λαμία (22) 18, Ατρόμητος (21) 14, Απόλλων (22) 10. Σημ.: Ο Αρης έχει -6 βαθμούς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT