Κύπελλο: Πρώτα τζάμπολ και μήνυμα κατά της βίας

Κύπελλο: Πρώτα τζάμπολ και μήνυμα κατά της βίας

Μια διοργάνωση που μοιάζει να αποκτά άλλη διάσταση φαντάζει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ που επανέρχεται ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια ως διαδικασία ανάδειξης του τροπαιούχου.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διοργάνωση που μοιάζει να αποκτά άλλη διάσταση, σε μια στιγμή όπου ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να αποβάλει το «μαύρο σύννεφο» της οπαδικής βίας, φαντάζει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ που επανέρχεται ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια ως διαδικασία ανάδειξης του τροπαιούχου.  

Οι τρεις παραδοσιακές ομάδες του κέντρου (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ), μαζί με τον Προμηθέα και τους οπαδούς, καλούνται πρωτίστως να στείλουν το μήνυμα στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου πως ο αθλητισμός είναι γιορτή και όχι πόλεμος.

Σε αυτό στάθηκαν άπαντες οι πρωταγωνιστές στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τους δύο σημερινούς ημιτελικούς (17.00 Προμηθέας – Παναθηναϊκός, 20.00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ), με πρώτον από όλους τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο. «Το φάιναλ φορ, που είχε πολλά χρόνια να γίνει, θα διεξαχθεί με 2.500 φιλάθλους και δεν θα είναι πόλεμος, αλλά γιορτή. Με τη συμβολή της Αστυνομίας, έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Θα υπάρχουν τρεις έλεγχοι για ταυτοποίηση και θα ξέρουμε πού θα κάθεται ο καθένας», ανέφερε, προαναγγέλλοντας αλλαγές στον θεσμό: «Εφόσον όλα πάνε καλά, στόχος μας είναι του χρόνου να διοργανώσουμε ένα Final 8».

Ο Παναθηναϊκός (πολυνίκης του θεσμού με 20 τίτλους) κόντρα στον Προμηθέα είναι το ένα εκ των δύο φαβορί για τον τελικό της Κυριακής. «Ελπίζω ότι παρά τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα για την κοινωνία μας, αυτό το φάιναλ φορ θα είναι μια απάντηση», τόνισε ο τεχνικός των «πράσινων», Δημήτρης Πρίφτης, χαρακτηρίζοντας το Κύπελλο σημαντικό στόχο: «Θέλουμε να πιάσουμε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα απόδοσης και θα το κάνουμε».

«Σε αυτό το φάιναλ φορ έχουμε και έναν αόρατο αντίπαλο», δήλωσε ο τεχνικός του Προμηθέα, Ηλίας Ζούρος, αναφερόμενος στον κορωνοϊό που έχει πλήξει την ομάδα του.  

«Οσοι συμμετέχουμε στη διοργάνωση δίνουμε εξετάσεις για το ότι η χώρα μπορεί να διοργανώσει τέτοια αθλητικά γεγονότα», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, που αποδέχθηκε τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του κόντρα στην ΑΕΚ, βάζοντας τον πήχη αρκετά ψηλότερα. «Δεν αρκούν καν οι δύο εγχώριοι τίτλοι. Πρέπει να συνδυάζονται με ευρωπαϊκή πορεία και είμαστε ικανοποιημένοι που διεκδικούμε πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας».

«Είμαστε περήφανοι που η ΑΕΚ είναι ξανά εδώ. Στόχος μας είναι να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό», τόνισε από την πλευρά του ο κόουτς της «Ενωσης», Στέφανος Δέδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT