Γιουρόπα Λιγκ: «Ζωντανός» ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: «Ζωντανός» ο Ολυμπιακός

Ηττήθηκε με 2-1 από την Αταλάντα και θα τα παίξει όλα για όλα στο «Καραϊσκάκη»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο δεν αρκούσε στον Ολυμπιακό για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε στο Μπέργκαμο. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Αταλάντα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και την ερχόμενη Πέμπτη στο «Καραϊσκάκη» θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά προκειμένου να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, καθώς όπως είναι γνωστό δεν μετράει πλέον το εκτός έδρας γκολ.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Το ρίσκο του Μαρτίνς να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκη και να ξεκινήσει τον Ονιεκούρου, ποντάροντας στην ταχύτητα του Νιγηριανού εξτρέμ, είχε στο πρώτο μέρος αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν στην κόντρα καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 16΄ με το πολύ όμορφο σουτ του Τικίνιο, που επίσης προτιμήθηκε αντί του Ελ Αραμπί. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν στο 34΄ ο Ονιεκούρου από πολύ καλή θέση πλάσαρε απελπιστικά άουτ.  

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με την Αταλάντα να είναι απόλυτη κυρίαρχος και τον Ολυμπιακό να πληρώνει μέσα σε δύο λεπτά την εμφανή χθες αδυναμία του στις στατικές φάσεις. Επειτα από κόρνερ στο 61΄, ο Τζιμσίτι με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ ήταν ξανά ο Αλβανός στόπερ που με σουτ μέσα από την περιοχή, πάλι έπειτα από κόρνερ στο 63΄, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στην πίεση της Αταλάντα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τον Αγκιμπού να έχει μια καλή στιγμή στο 77΄, όμως τον… πρόδωσε το κοντρόλ του και έχασε την ευκαιρία.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε, Ντε Ρόουν (72΄ Φρόιλερ), Πεσίνα (46΄ Κουπμάινερς), Πετζέλα, Μαλινόφσκι (65΄ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46΄ Μπογκά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (85΄ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού, Μασούρας (64΄ Καμαρά), Ονιεκούρου (85΄ Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (72΄ Ελ Αραμπί).

• Στα άλλα ματς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ: Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1, Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς 2-4, Σέριφ – Μπράγκα 2-0, Ζενίτ – Μπέτις 2-3, Πόρτο – Λάτσιο 2-1, Λειψία – Σοσιεδάδ 2-2, Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT