Πογέτ: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»

Η ΕΠΟ παρουσίασε τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή Γκουστάβο Πογιέτ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φράση «είμαι εδώ για να κερδίσω» διάλεξε ο Γκουστάβο Πογιέτ για να συστηθεί στους Ελληνες φιλάθλους! Κατά την επίσημη παρουσίασή του, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός χαρακτήρισε την Εθνική ως την πιο σημαντική ομάδα της χώρας και εμφανίστηκε ενημερωμένος για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον περίγυρό της τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και δήλωσε αποφασισμένος να ξεκινήσει από μηδενική βάση, κρατώντας την πόρτα ανοικτή για παίκτες σαν τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα, που είχαν έλθει, σιωπηρά ή φανερά, σε ρήξη με τους προκατόχους του. «Ξέρω την κατάσταση. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, δεν έχει να κάνει με τις ομάδες. Είμαστε μαζί. Η πόρτα είναι ανοικτή και το μήνυμα ξεκάθαρο: ξεκινάμε από το μηδέν. Οσοι μπορούν, να βοηθήσουν, όποιος έχει πάθος και ποιότητα θα βρει πόρτες ανοικτές», τόνισε, με την υποσημείωση ότι πρώτα θα μιλήσει με όλους τους παίκτες της λίστας του και μετά θα αποφασίσει το ποιους θα καλέσει στην Εθνική, αρχής γενομένης από τα φιλικά με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο τον επόμενο μήνα.   

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δήλωσε χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη σύντομη εμπειρία του με την ΑΕΚ και ενημερωμένος για την ποιότητα της νέας γενιάς: «Τους παρακολουθώ από τότε που πέρασα την πρώτη μου προπονητική θητεία εδώ. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί, θα φέρουμε επιτυχίες. Είπα το “ναι” επειδή πιστεύω πολύ στην ποιότητα των παικτών. Στόχος είναι να ενωθούμε και να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά στο Nations League.  Να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και έτοιμοι για τα προκριματικά του Euro ώστε να επανέλθουμε στις μεγάλες διοργανώσεις».

Τόνισε ότι ξεκινάει από μηδενική βάση και πως η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή για όλους.

Ο κ. Πογιέτ εμφανίστηκε θιασώτης της ισορροπίας: «Πρέπει να προσαρμοστούμε, να φερθούμε έξυπνα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε νίκες και ωραίο ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και το πάθος των παικτών. Φτιάχνοντας μια ταυτότητα που θα αντιπροσωπεύει εμένα και την Ελλάδα, να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα εκπληρώνει τους στόχους της. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Θέλω πειθαρχία, ειλικρίνεια, σκληρή δουλειά στο 100%, να κάνουμε τους οπαδούς και πολίτες της χώρας περήφανους. Μαζί με το να κερδίζουμε, σημαντικό είναι και να το διασκεδάζουμε…».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT