Η ώρα των αποδείξεων για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Η ώρα των αποδείξεων για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να ανατρέψουν τα δεδομένα και να προκριθούν

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο τελικοί, δύο αγώνες που θα καθορίσουν το ευρωπαϊκό αύριο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Αταλάντα (19.45) για την ανατροπή της ήττας τους με 2-1 στο πρώτο ματς στο Μπέργκαμο, ώστε να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ λίγο μετά τη σκυτάλη παίρνει ο «Δικέφαλος», που με τη σειρά του θα προσπαθήσει και αυτός στην Τούμπα να αφήσει πίσω του το 1-0 της Δανίας και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μίντιλαντ, κλείνοντας θέση στους «16» του Conference League.

Κοινό σημείο και των δύο, η αισιοδοξία που υπάρχει ότι απόψε θα πανηγυρίσουμε ισάριθμες προκρίσεις, σε δύο γήπεδα όπου έπειτα από αρκετό καιρό θα θυμίζουν έδρες, καθώς επιτρέπεται η παρουσία οπαδών στο 50% της χωρητικότητας. Επίσης τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστειλαν το μήνυμα ότι ναι μεν χρειάζεται πάθος, όμως παράλληλα χρειάζεται και υπομονή, καθώς πρόκειται για αγώνες που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στη διαδικασία των πέναλτι.

Στο «Καραϊσκάκη», λοιπόν, ο Ολυμπιακός καλείται να θυμηθεί το καλό πρώτο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Πέμπτης. Ο Μαρτίνς εμφανίστηκε χθες βέβαιος ότι η ομάδα του, έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου της, μπορεί να τα καταφέρει.

«Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο δυνατός στην έδρα του. Είμαι πεπεισμένος πως θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και με την παρουσία του κόσμου μας και θα νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι και ο Εμβιλά και ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Τέλος, τόνισε ότι απαιτείται καλύτερη αποτελεσματικότητα και αντιμετώπιση των στατικών φάσεων σε σχέση με το Μπέργκαμο.

Οσον αφορά την ενδεκάδα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πάει πάλι σε σχήμα με τρεις στην άμυνα με Σισέ, Μανωλά και Παπασταθόπουλο, με τους Ρέαμπτσιουκ – Λαλά στα πλάγια και τον Βατσλίκ κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ. Στα χαφ λογικά θα επιστρέψει και ο Μαντί Καμάρα μαζί με τον Εμβιλά, ενώ στην επίθεση, ο Τικίνιο μοιάζει να έχει το προβάδισμα έναντι του Ελ Αραμπί.

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, από την πλευρά του, στάθηκε στις σημαντικές απουσίες που έχει η ομάδα του, καθώς η Αταλάντα ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς επιθετικούς (απουσιάζουν και ο Μουριέλ και ο Ζαπάτα) πρόσθεσε όμως ότι με «όλο τον σεβασμό προς τον Ολυμπιακό εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε».

Μαρτίνς και Λουτσέσκου τόνισαν ότι χρειάζεται υπομονή, καθώς οι ρεβάνς μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα πέναλτι.

Λίγο μετά το ματς στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μίντιλαντ στην Τούμπα (22.00). Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε τελικό τον αγώνα με τη Μίντιλαντ και πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα η ομάδα του θα πετύχει τον στόχο της.

«Το παιχνίδι είναι ένας τελικός για εμάς. Ετσι αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια, όμως τώρα μπροστά μας έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, να μεγαλώσουμε ως κλαμπ και αυτή την ευκαιρία θέλουμε να την πάρουμε», υπογράμμισε ο Λουτσέσκου.

Την τελευταία στιγμή εκτός πλάνων τέθηκε και ο Ακπομ, που αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Μουργκ, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση του. Ετσι φανέλα βασικού για το αποψινό ματς θα πάρει ο Τσόλακ, που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

• Στην επισημοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Ινγκι Ινγκασον προχώρησε χθες ο ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος Ισλανδός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025.

• Με τη συμμετοχή των βετεράνων του ΠΑΟΚ και του Αρη, καθώς και της ομάδας της λέσχης αστυνομικών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (15.30) στο «Καυταντζόγλειο» τουρνουά στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT