Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Κατώτερος των περιστάσεων

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Κατώτερος των περιστάσεων

Βαριά ήττα με 3-0 και αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Αταλάντα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού δεν είχε το φινάλε που του άξιζε. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν και στο δεύτερο παιχνίδι από την Αταλάντα, αυτή τη φορά με 3-0 και έτσι με συνολικό σκορ 5-1 αποχαιρέτησαν το Γιουρόπα Λιγκ νωρίτερα από ό,τι επιθυμούσαν, πληρώνοντας κυρίως τα λάθη στο πρώτο ματς στο Μπέργκαμο, αλλά και αυτό του Λαλά από το οποίο προήλθε το 1-0 των Ιταλών λίγο πριν βγει το ημίχρονο στο Φάληρο.

Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά τελικά δεν μπορούσε απέναντι σε μια ομάδα πρότυπο. Ενα σύνολο που έκανε την εντυπωσιακή του εμφάνιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν από δύο χρόνια φτάνοντας στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ και, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει.

Και με έναν τεχνικό, τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, του οποίου το κοουτσάρισμα και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές προπονητικής, καθώς και χθες οι αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταλυτικές για την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αιφνιδίασε ξανά με την ενδεκάδα του, προτιμώντας τον Ονιεκούρου αντί του Μασούρα, επιλογή που δεν του «βγήκε», καθώς ο Νιγηριανός δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο διάστημα που αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα μάλιστα να αποδοκιμαστεί κατά την έξοδό του.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν το σουτ του Μαντί Καμαρά μόλις στο 5ο λεπτό έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μούσο. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να δίνει χώρο στη συνέχεια στην Αταλάντα και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ παράλληλα είχε καταφέρει να κρατήσει τους Ιταλούς μακριά από την περιοχή του Βατσλίκ.

Ολα αυτά μέχρι το 40ό λεπτό, όταν σε μια ανύποπτη φάση και ενώ ο Λαλά έδειχνε να ελέγχει την μπάλα, ο Μέλε του την έκλεψε κάτω από τα πόδια και δεν δυσκολεύθηκε στη συνέχεια να τη στείλει στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του και την αποστολή του Ολυμπιακού ακόμα πιο δύσκολη.

Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του χθεσινού αγώνα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ιταλική ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα όχι μόνο κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, αλλά κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά (όπως είχε κάνει και την προηγούμενη Πέμπτη) να πετύχει ισάριθμα πανέμορφα τέρματα με τον Μαλινόφσκι (67΄, 69΄), με τον Ουκρανό σκόρερ να βγάζει μάλιστα τη φανέλα του και να στέλνει το δικό του μήνυμα για τη δοκιμαζόμενη από χθες χώρα του, ενώ παράλληλα σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της ομάδας του στη σημερινή (25/2, 13.00) κλήρωση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός, επικεντρώθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Κάναμε πολλά λάθη που δεν επιτρέπονται και δεν καταφέραμε να παίξουμε με το αρχικό πλάνο που είχαμε», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Επρεπε να σταματήσουμε τις αντεπιθέσεις της Αταλάντα, θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, δεν το κάναμε, δεν παίξαμε όπως θέλαμε και χάσαμε από έναν μεγάλο αντίπαλο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να δούμε το επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα και παρά τον αποκλεισμό να πετύχουμε τους υπόλοιπους στόχους μας».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46΄ Μασούρας), Λαλά (68΄ Ελ Αραμπί), Καμαρά, Αγκιμπού, Εμβιλά (68΄ Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ, Ονιεκούρου (60΄ Βαλμπουενά), Τικίνιο (74΄ Φαντιγκά).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90΄ Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μέλε (84΄ Πετσέλα), Μαλινόφσκι, Πεσίνα (57΄ Κουπμάινερς), Πάσαλιτς (57΄ Μπογκά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT