Παρέμβαση εισαγγελέα και πολιτείας για το πανό

Παρέμβαση εισαγγελέα και πολιτείας για το πανό

Η σκιά του απαράδεκτου και προκλητικού από κάθε άποψη πανό που αναρτήθηκε στην Τούμπα κάλυψε ακόμα και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκιά του απαράδεκτου και προκλητικού από κάθε άποψη πανό που αναρτήθηκε στην Τούμπα κάλυψε ακόμα και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League. Ο «Δικέφαλος» κατάφερε έστω και μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει με 5-3 (2-1 κ.δ., παρ.) της Μίντιλαντ και να βρεθεί για πρώτη φορά μετά 48 χρόνια να αγωνίζεται Μάρτιο στα Κύπελλα Ευρώπης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γάνδη για τους «16» της διοργάνωσης, όμως η επόμενη μέρα μόνο πανηγυρική δεν είναι. Το επαίσχυντο πανό συμπαράστασης στους δολοφόνους του Αλκη, το οποίο μάλιστα δεν κατέβηκε την ώρα του αγώνα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της κυβέρνησης όσο και του εισαγγελέα. Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όμως δεν αντέδρασε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν το έκανε προκειμένου να αποφύγει πιθανά επεισόδια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, και ζήτησε ενημέρωση για το ποια δράση έχει αναπτύξει η Αστυνομία για να βρεθούν άμεσα οι ένοχοι. Νωρίτερα είχε υπάρξει και παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι, ζητώντας παράλληλα το υλικό από όλες τις διαθέσιμες κάμερες, τόσο του καναλιού που κάλυπτε την αναμέτρηση όσο και από το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου. Χθες το πρωί, εξάλλου, έστω και με καθυστέρηση, θέση πήρε και ο επίσημος ΠΑΟΚ. «Ρητά και κατηγορηματικά εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας από το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγαλύτερους από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Περιθωριακά και κατάπτυστα πανό και αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις στον ΠΑΟΚ των τίτλων και των σπουδαίων βραδιών σαν το χθεσινό δεν έχουν πια θέση. Κάποιοι δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, αλλά ο ΠΑΟΚ τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια φιλάθλων μας που ντρέπονται για τις πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Οσον αφορά την κλήρωση για τη φάση των «16» του Conference League, ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της βελγικής Γάνδης, με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου στην Τούμπα και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα. Το όνομα του αντιπάλου δίνει στον Δικέφαλο το δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα πιο μακριά, καθώς απέφυγε ομάδες όπως η Ρόμα και η Ρεν, όμως, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα θα εξαρτηθούν από τη δική του απόδοση. Αυτή τη στιγμή η Γάνδη είναι στην 5η θέση του βελγικού πρωταθλήματος και απέχει πέντε βαθμούς από την 4άδα που οδηγεί στα πλέι οφ για τον τίτλο και ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για το τέλος.

Καταδίκασε με καθυστέρηση ο ΠΑΟΚ, που θα αντιμετωπίσει τη Γάνδη στους «16» του Conference League.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Μαρσέιγ – Βασιλεία, Λέστερ – Ρεν, Φίτεσε – Ρόμα, Αϊντχόφεν – Κοπεγχάγη, Σλάβια Πράγας – Λίντσερ, Μπόντο/Γκλιμτ – Αλκμααρ και Παρτίζαν – Φέγενορντ.

• Τα ζευγάρια για τη φάση των «16» του Europa League που προέκυψαν από τη χθεσινή κλήρωση είναι: Ρέιντζερς – Ερυθρός Αστέρας, Μπράγκα – Μονακό, Πόρτο – Λιόν, Αταλάντα – Λεβερκούζεν, Σεβίλλη – Γουέστ Χαμ, Μπαρτσελόνα – Γκαλατάσαραϊ, Λειψία – Σπαρτάκ Μόσχας και Μπέτις – Αϊντραχτ. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Μαρτίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT