Σούπερ Λιγκ 1: Μπήκε στα πλέι οφ ο Αρης

Σούπερ Λιγκ 1: Μπήκε στα πλέι οφ ο Αρης

Επιστράφηκαν οι 6 βαθμοί στους «κίτρινους» – Μεγάλη μάχη την Κυριακή

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά μια θέση στα πλέι οφ κέρδισε ο Αρης χωρίς να χρειαστεί να παίξει τρεις μέρες πριν από την τελευταία αγωνιστική, μετά την απόφαση του CAS που του επέστρεψε τους -6 βαθμούς από την υπόθεση Λάσκοφ.

Η απόφαση εκδόθηκε χθες έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση και ήταν ευνοϊκή επειδή «το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία συμμετοχή του προέδρου ή του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ στην υπόθεση της πλαστογραφίας, γι’ αυτό άλλαξε την απόφαση, μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης», όπως δήλωσε σχετικά ο νομικός εκπρόσωπος του Αρη, Κώστας Ζέμπερης.

Με την εξέλιξη αυτή έχουν «κλειδώσει» οι 5 από τις 6 θέσεις των πλέι οφ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής την Κυριακή, όπου όλα τα ματς που θα κρίνουν την τελική κατάταξη θα διεξαχθούν στις 19.00.

Ο Αρης έφτασε στους 42 βαθμούς και πέρασε 4ος, έναν πόντο πίσω από την ΑΕΚ και 3 μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα συνεχίσει στα πλέι οφ ακόμα κι αν ηττηθεί στο Περιστέρι, καθώς δεν τον φτάνουν ο Αστέρας Τρίπολης (35 β.) και ο ΟΦΗ (34 β.). Η μόνη ομάδα που μπορεί να τον φτάσει είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτό μόνο εάν του επιστραφούν οι 5 βαθμοί που του αφαιρέθηκαν.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται σήμερα ή την Τρίτη, πριν από την κλήρωση των αγώνων των πλέι οφ. Εάν ο ΠΑΣ δικαιωθεί, θα ξεκινήσει την τελευταία αγωνιστική ως ισόβαθμος του Παναθηναϊκού, στους 39 βαθμούς, έχοντας αμφότεροι εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συνέχειά τους στα πλέι οφ.

Αν όμως παραμείνει το -5, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάει στον Βόλο για να διεκδικήσει το τελευταίο εισιτήριο μαζί με τους Αστέρα Τρίπολης (35 β. – παίζει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) και τον ΟΦΗ (34 β. – υποδέχεται τον Απόλλωνα). Εάν νικήσει ο Αστέρας, κερδίζει αυτός το εισιτήριο όπως και να ‘χει.

Σε ισοβαθμία ΠΑΣ – ΟΦΗ στους 37 β., υπερτερούν οι Γιαννιώτες (1-1 τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, στο +4 ο ΠΑΣ και στο -1 ο ΟΦΗ στη διαφορά τερμάτων), εκτός κι αν οι Κρητικοί πετύχουν σκορ-μαμούθ επί του ουραγού Απόλλωνα και καλύψουν τη διαφορά. Σε τριπλή ισοβαθμία στους 35 β., το εισιτήριο το κερδίζουν οι Αρκάδες.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (19.00): AEK – Aστέρας, Αρης – Ολυμπιακός, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, Βόλος – ΠΑΣ, Ιωνικός – Παναιτωλικός, ΟΦΗ – Απόλλων, Λαμία – ΠΑΟΚ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT