Ευρωλίγκα: Ως μη γενόμενα τα ματς με ρωσικές

Ευρωλίγκα: Ως μη γενόμενα τα ματς με ρωσικές

Την απόφαση για ακύρωση των αποτελεσμάτων όλης της τρέχουσας σεζόν των ρωσικών ομάδων (Ούνικς, ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ) στην Ευρωλίγκα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αποφάσισαν χθες οι 13 σύλλογοι-μέτοχοι μέσω ψηφοφορίας.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση για ακύρωση των αποτελεσμάτων όλης της τρέχουσας σεζόν των ρωσικών ομάδων (Ούνικς, ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ) στην Ευρωλίγκα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αποφάσισαν χθες οι 13 σύλλογοι-μέτοχοι μέσω ψηφοφορίας, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα.

Ετσι, αν τελικά οι ρωσικές ομάδες αποβληθούν από τη διοργάνωση, που είναι και η πιο πιθανή εξέλιξη, νέα δεδομένα δημιουργούνται στον βαθμολογικό πίνακα, με τους δύο «αιωνίους» να χάνουν από μία νίκη. Στον Παναθηναϊκό δεν θα υπολογιστεί η επικράτηση κόντρα στη Ζενίτ ενώ από τον Ολυμπιακό αφαιρείται η εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ούνικς.

Αναλυτικά, η βαθμολογία που υπολογίζεται με 28 αγώνες, θα διαμορφωθεί ως εξής: Μπαρτσελόνα 18-4, Ρεάλ 16-5, Αρμάνι 16-6, Ολυμπιακός 15-7, Εφές 12-8, Μπάγερν 12-10, Μακάμπι 11-10, Μονακό 10-13, Ερυθρός Αστέρας 9-12, Φενέρ 9-13, Αλμπα 8-12, Μπασκόνια 7-15, Βιλερμπάν 7-15, Ζαλγκίρις 6-16, Παναθηναϊκός 6-16.

Στο μεταξύ, δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις για την 20ή αγωνιστική διεξάγονται σήμερα. Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται (20.00) τη Ρεάλ, στην οποία μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα (έξι ήττες σε εννέα ματς) το μέλλον του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της μοιάζει να είναι αβέβαιο. Στις 22.00, η Μπασκόνια υποδέχεται την Εφές.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια (φωτ.), που αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ, είναι πλέον παίκτης της Βίρτους Μπολόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT