Σούπερ Λιγκ 1: Αγωνία για ΟΦΗ και ΠΑΣ

Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε και μία θέση θα παιχτεί στη δικαστική αίθουσα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό ή μεγάλο, είναι όντως ένα θαύμα, πέρα για πέρα αληθινό: παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις αμέτρητες αναβολές που προκάλεσαν (κυρίως) η COVID-19 και η χιονοκαταιγίδα «Ελπίδα», η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ 1 ολοκληρώθηκε μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα χωρίς καμία καθυστέρηση! Παρότι αρκετές φορές στη διάρκεια της περιόδου (που ξεκίνησε σχεδόν αμέσως με αναβολές) εκφράστηκαν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν θα τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η αυλαία έπεσε ακριβώς στην ώρα της, αφήνοντας μόνο μία εκκρεμότητα, όχι εντός αγωνιστικού χώρου αλλά στις δικαστικές αίθουσες.

Τα «αγκάθια» ήταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα δύο, το ένα, όμως, βγήκε από τη μέση με την ανακοίνωση της απόφασης του CAS, με την οποία επιστράφηκαν οι 6 βαθμοί στον Αρη από την υπόθεση Λάσκοφ. Το άλλο «αγκάθι» αναμένεται να βγει σήμερα και αφορά την πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα με αφαίρεση 5 βαθμών λόγω της μεταβίβασης μετοχών χωρίς να ενημερώσει σχετικά η ΠΑΕ την ΕΕΑ, όπως όφειλε βάσει του νόμου. Η έφεση του ΠΑΣ έχει εκδικασθεί και η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ αναμένεται σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός των ομάδων που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ. Η διαδικασία για τη διαμόρφωση του προγράμματος θα γίνει αύριο.

Αν η ομάδα των Ιωαννίνων δικαιωθεί, θα καταλάβει τη θέση της ομάδας του Ηρακλείου στα πλέι οφ.

Εάν δικαιωθεί, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φτάσει τους 40 βαθμούς, θα προσπεράσει τον ΟΦΗ (37) και θα μπει στην πρώτη εξάδα, συνεχίζοντας στα πλέι οφ και στον δρόμο για την Ευρώπη. Εάν απορριφθεί η έφεσή του, η βαθμολογία θα μείνει ως έχει. Η κρητική ομάδα θα πάρει την 6η θέση και το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ενώ οι Γιαννιώτες θα συνεχίσουν στα πλέι άουτ χωρίς να κινδυνεύουν με υποβιβασμό λόγω της μεγάλης βαθμολογικής απόστασης που έχουν από την επικίνδυνη ζώνη. Η σπουδή, πάντως, του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να συγχαρεί τον ΟΦΗ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, που μεγεθύνονται λόγω της καταγωγής του Ηρακλειώτη πολιτικού.

Η τελευταία αγωνιστική πλήγωσε τον Ολυμπιακό, γιατί γνώρισε σε αυτήν την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 2-1 από τον Αρη (υπό την καθοδήγηση του Μπούργος μετράει 3 συνεχόμενες νίκες), αλλά εξακολουθούν να έχουν απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ και να είναι ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τους ΑΕΚ, Αρη, Παναθηναϊκό, με την 6η θέση να κρίνεται δικαστικά υπέρ του ΟΦΗ ή του ΠΑΣ Γιάννινα. Οποιος μείνει 7ος, συνεχίζει στα πλέι άουτ μαζί με τους Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Βόλο που είναι βαθμολογικά άνετοι και τους Ιωνικό, Ατρόμητο, Λαμία, Απόλλωνα, οι οποίοι θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν την τελευταία θέση (οδηγεί σε άμεσο υποβιβασμό) και την προτελευταία (οδηγεί σε αγώνες μπαράζ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT