Σούπερ Λιγκ 1: Πλέι οφ με ΠΑΣ και όχι ΟΦΗ

Σούπερ Λιγκ 1: Πλέι οφ με ΠΑΣ και όχι ΟΦΗ

Επεστράφησαν οι βαθμοί στην ομάδα των Ιωαννίνων – Σήμερα η κλήρωση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ράφι έβαλε ο ΟΦΗ το ευρωπαϊκό κοστούμι που πρόβαρε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ να κάνει δεκτή την έφεση του ΠΑΣ Γιάννινα και να του επιστρέψει τους 5 βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί.

Η ομάδα των Ιωαννίνων αναρριχήθηκε έτσι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ 1, παίρνοντας με 40 βαθμούς το εισιτήριο για τα πλέι οφ αντί του ΟΦΗ που με 37 β. υποχώρησε στην 7η θέση. Οι Κρητικοί θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ, χωρίς να έχουν πλέον τη δυνατότητα να κυνηγήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή έκανε δεκτή την έφεση του ΠΑΣ λόγω παραγραφής, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να αλλάξει κάτι όσον αφορά την οριστική κατάταξη των ομάδων στο πρωτάθλημα, παρότι με ανακοίνωσή της η Λάρισα τονίζει ότι εάν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε νέα δίωξη, τότε θα καταθέσει η ίδια καταγγελία.

Απειλεί με καταγγελία η Λάρισα αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε νέα δίωξη.

Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει παραγραφή, διότι όταν ο κ. Χριστοβασίλης αγόρασε ξανά τις μετοχές που είχε πωλήσει στον κ. Αυδή, πάλι δεν ενημέρωσε την ΕΕΑ ως ώφειλε για τη νέα αγοραπωλησία, διαπράττοντας νέο αδίκημα, μεταγενέστερο χρονικά, που δεν έχει παραγραφεί.

Η τελική βαθμολογία θα επικυρωθεί στο απογευματινό Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, που εν συνεχεία θα προχωρήσει στην κλήρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Οι έξι πρώτοι (Ολυμπιακός 65 β., ΠΑΟΚ 53, ΑΕΚ 46, Αρης 45, Παναθηναϊκός 42, ΠΑΣ Γιάννινα 40) θα συνεχίσουν στα πλέι οφ σε ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, με διπλούς αγώνες. Οι αγώνες των πλέι άουτ είναι μονοί, με τις 4 πρώτες ομάδες (ΟΦΗ 37, Αστέρας Τρίπολης 35, Παναιτωλικός 32, Βόλος 30) να δίνουν τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια και τρία εκτός. Αντίθετα, οι τέσσερις τελευταίες (Ιωνικός 26, Ατρόμητος 23, Λαμία 18, Απόλλων 13) θα αγωνιστούν τρεις φορές εντός έδρας και τέσσερις εκτός.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT