Σούπερ Λιγκ 1 – Πλέι οφ: Ώρα για… ποδόσφαιρο

Σούπερ Λιγκ 1 – Πλέι οφ: Ώρα για… ποδόσφαιρο

Τα πλέι οφ αρχίζουν από αύριο με δυνατές μονομαχίες για την τελική κατάταξη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ανάσα ξεκινάει αύριο το πρόγραμμα των πλέι οφ, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό και καθιστά πολυτέλεια την ξεκούραση των ποδοσφαιριστών. Η πιθανότητα να προκριθεί ο ΠΑΟΚ επί της Γάνδης, οι εκκρεμότητες των δύο (διπλών) ημιτελικών του Κυπέλλου και τα δύο επερχόμενα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις ελεύθερες ημερομηνίες.

Με δεδομένο ότι από τις έξι ομάδες που συνεχίζουν στα πλέι οφ οι 5 ανήκουν στο λεγόμενο Big 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάθε αγωνιστική αυτού του μίνι πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά δύο ντέρμπι. Ενας από ΑΕΚ, Αρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι άλλοι τέσσερις θα παίζουν μεταξύ τους, όπως στην αυριανή 1η αγωνιστική όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο την ΑΕΚ στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός τον Αρη, τη μόνη ομάδα που κατάφερε να τον νικήσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα με διαφορά 12 βαθμών από τον ΠΑΟΚ, όντας αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στα πλέι οφ με διαφορά 12 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και παρότι δεν είναι φορμαρισμένοι, παραμένουν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Για να απειληθούν, δεν αρκεί να κάνει κάποιος αλάνθαστη διαδρομή έως το φινάλε, πρέπει και κάνουν και οι ίδιοι τουλάχιστον τέσσερις ήττες σε δέκα παιχνίδια, κάτι μάλλον απίθανο για μια ομάδα που έχει μόλις τρεις ήττες τα τελευταία τρία χρόνια στο πρωτάθλημα. Ο Αρης μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες επί Μπούργος και εάν πάρει κάτι στο Φάληρο θα είναι κέρδος έναντι όποιου ηττηθεί στο ντέρμπι της Λεωφόρου, στο κυνήγι της 3ης και της4ης θέσης της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τα Γιάννινα, όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου είχε ηττηθεί, έχοντας τότε, όπως πιθανώς και τώρα, το μυαλό του περισσότερο στην Ευρώπη παρά στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ (1η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00 Ολυμπιακός – Αρης (NS PRIME), 19.30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (CS1HD), 21.30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (ΝS PRIME). Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 65, ΠΑΟΚ 53, ΑΕΚ 46, Αρης 45, Παναθηναϊκός 42, ΠΑΣ Γιάννινα 40. Τα πλέι άουτ ξεκινούν το επόμενο Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT