Σούπερ Λιγκ 1: Μείναμε πάλι με τις προσδοκίες

Σούπερ Λιγκ 1: Μείναμε πάλι με τις προσδοκίες

Τα πλέι οφ αρχίζουν, με την ελπίδα να αλλάξουν την κακή εικόνα που άφησε η κανονική περίοδος

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά μήνες προσπάθειας για την επιστροφή στην κανονικότητα… Η κανονική διάρκεια της σεζόν 2021-2022 είχε πρωτίστως τον συγκεκριμένο χαρακτήρα για τη Σούπερ Λιγκ 1, που από σήμερα μπαίνει στη διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ. Μια διαδικασία που θα βγάλει το καταληκτικό πρόσημο για τους 14 αντιπάλους.

Μετά την περυσινή περίοδο, όπου η πανδημία είχε ρίξει βαριά τη σκιά της σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο, η φετινή –εκτός από την παρουσία οπαδών στα γήπεδα– είχε μέχρι ενός σημείου αγωνία, διακυμάνσεις, εκπλήξεις αλλά και ανατροπές στο φινάλε, με πιο ενδεικτικές την επιστροφή των έξι βαθμών στον Αρη και των πέντε στον ΠΑΣ Γιάννινα, που τους έβαλε στα πλέι οφ.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο από τις ομάδες της πρώτης εξάδας που θα λάβουν μέρος στους αγώνες διαβάθμισης (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα), τουλάχιστον για τις τέσσερις οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες.

Σούπερ Λιγκ 1: Μείναμε πάλι με τις προσδοκίες-1

Παρά το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 12 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που με βάση την προϊστορία των πλέι οφ είναι απίθανο να μην τους δώσει και τον τίτλο, ούτε αυτοί αλλά ούτε και ο «δικέφαλος του Βορρά» ικανοποίησαν τους οπαδούς τους. Χειρότερα ήταν τα πράγματα και για τους Αρη και ΑΕΚ, που σε σχέση με την περασμένη περίοδο ενισχύθηκαν, αλλά σε γενικές γραμμές απογοήτευσαν.

Για ακόμη μία χρονιά το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου, ενώ η διαιτησία πάλι δεν στάθηκε στο ύψος της, παρά το VAR.

Αντιθέτως, οι μικρομεσαίοι απέδωσαν ίσως καλύτερα από όσο μπορούσαν: ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή Μεταξά, που δικαιολογημένα θα πάρει πιθανότατα τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός που επανδρώθηκαν με καλούς παίκτες και απέδωσαν ποιοτικό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια τους, αλλά και ο Ιωνικός που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 14 χρόνια.

Αστέρας Τρίπολης και Βόλος παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ Λαμία, Απόλλων και κυρίως ο Ατρόμητος απογοήτευσαν.

Το θέαμα που προσέφερε η ΣΛ1 δεν ενθουσίασε, ως συνήθως. Κι αυτό φαίνεται και από το πιο σύνηθες σκορ που ήταν το «φτωχό» 1-0, που εμφανίστηκε σε 35 ματς, όπως και το 0-0 με το οποίο έληξαν 21 αγώνες. Ωστόσο, υπήρξαν παιχνίδια με απρόσμενη εξέλιξη και εξαιρετικό θέαμα, όπως το Λαμία – Βόλος 2-2 (32 τελικές προσπάθειες), ποδοσφαιριστές κυρίως από τους «μικρούς» (Φαν Βέερτ, Σάλιακας, Βέργος, Αοσμαν, Περέα, Σόνι), που ανέδειξαν το ταλέντο τους και Ελληνες τεχνικοί (Νιόπλιας, Αναστασίου, Σπανός) οι οποίοι απέδειξαν πως δεν υπολείπονται σε τίποτα από τους ξένους.

Η διαιτησία για μια ακόμη χρονιά ήταν κάτω του μετρίου και η κριτική στον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάντεμπεργκ δικαιολογημένη. Παρά τη βοήθεια από το VAR υπήρξαν αποφάσεις ακατανόητες και δυστυχώς οι περισσότερες προήλθαν από τους Ελληνες ρέφερι. Πιο πρόσφατη και χαρακτηριστική, το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου ο διεθνής Τάσος Παπαπέτρου, όπως και οι υπεύθυνοι του VAR, «έκλεισαν» τα μάτια. Οσο για τους ξένους που κλήθηκαν να διευθύνουν τα ντέρμπι, η πλειονότητα δεν ήταν από το… πάνω ράφι, δεν ικανοποίησαν και έφυγαν για τις χώρες τους αφήνοντας πίσω παραπονούμενους.

Ευχή όλων, όλα αυτά να ανατραπούν από σήμερα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT