Conference League: Στα δύσκολα έπεσε ο ΠΑΟΚ

Κληρώθηκε με τη Μαρσέιγ στους «8» του Conference League – Oλες οι κληρώσεις

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον δρόμο των ευρωπαϊκών ονείρων του ΠΑΟΚ, που από την Πέμπτη το βράδυ έχει «ξεδιπλωθεί» μπροστά του, το επόμενο εμπόδιο στους «8» του Conference League ονομάζεται Μαρσέιγ. Μία από τις μεγαλύτερες γαλλικές ομάδες, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο κυνήγι της Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να επανέλθει και πάλι στην κορυφή του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Μασσαλίας έχει χάσει αρκετή από την αίγλη των αρχών της δεκαετίας του ’90, όταν έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (1993). Δεν παύει όμως να αποτελεί μια πολύ δύσκολη κλήρωση για τον «δικέφαλο του Βορρά», που καλείται να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του 62χρονου Αργεντινού τεχνικού Χόρχε Σαμπαόλι βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Σαμπιονά, 15 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Παρί, ενώ αρχικά συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ, τερματίζοντας τρίτη, πίσω από Γαλατασαράι και Λάτσιο. Στο Conference απέκλεισε τις Καραμπάχ (3-1, 3-0) και Βασιλεία (2-1, 2-1).

Το μεγάλο αστέρι της είναι ο 34χρονος Γάλλος διεθνής μέσος Ντιμιτρί Παγέτ, που φέτος έχει 35 συμμετοχές και έντεκα γκολ. Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο «Βελοντρόμ» (7.4) και η ρεβάνς στην Τούμπα (14.4). Αν οι Θεσσαλονικείς τα καταφέρουν, τότε θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης Φέγενορντ – Σλάβια Πράγας, με το πρώτο παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας, και το όραμα για συμμετοχή στον τελικό των Τιράνων να μη φαντάζει μακρινό. Στα άλλα δύο ματς για τους «8» κληρώθηκαν: Μπόντο Γκλιμτ – Ρόμα και Λέστερ – Αϊντχόφεν, ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι: Λέστερ ή Αϊντχόφεν – Μπόντο Γκλιμτ ή Ρόμα. Για «μεγάλες ομάδες με αρκετές ομοιότητες» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην κλήρωση Κυριάκος Κυριάκου, που χαρακτήρισε ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ τα δυο αυτά παιχνίδια.

Η γαλλική ομάδα δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, όμως είναι 2η στο πρωτάθλημα της χώρας.

Τσάμπιονς Λιγκ

Μεγάλα ματς ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και των διασταυρώσεων στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι σπουδαιότερες αναμετρήσεις είναι αυτές ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια επανάληψη των περυσινών μονομαχιών τους, και τη Μάντσεστερ Σίτι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αναλυτικά, τα ζευγάρια στους «8» είναι: Τσέλσι – Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο, Βιγιαρεάλ – Μπάγερν και Μπενφίκα – Λίβερπουλ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 12 και 13 Απριλίου. Τα ζευγάρια των ημιτελικών (26-27.4, 3-4.5) είναι: Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο – Τσέλσι ή Ρεάλ, Μπενφίκα ή Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ ή Μπάγερν.

Γιουρόπα Λιγκ

Οι κόντρες Λειψία – Αταλάντα και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα ξεχωρίζουν στη φάση των «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Αναλυτικά (7.4, 14.4) : Λειψία – Αταλάντα, Αϊντραχτ Φρ. – Μπαρτσελόνα, Γουέστ Χαμ – Λυών, Μπράγκα – Ρέιντζερς. Τα ματς των ημιτελικών (28.4, 5.5): Λειψία ή Αταλάντα – Μπράγκα ή Ρέιντζερς, Γουέστ Χαμ ή Λυών – Αϊντραχτ Φρ. ή Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT