Υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου

Υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου

Με τα σύννεφα του πολέμου να έχουν αφήσει τα… ίχνη τους στη «Σταρκ Αρένα» διεξήχθη στο Βελιγράδι το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μία διοργάνωση όπου από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα σύννεφα του πολέμου να έχουν αφήσει τα… ίχνη τους στη «Σταρκ Αρένα» διεξήχθη στο Βελιγράδι το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μία διοργάνωση όπου από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου. Σε διεθνές επίπεδο τα δύο παγκόσμια ρεκόρ (Ντουμπλάντις και Ρόχας) ήταν αυτά που προσέλκυσαν τα «φώτα της δημοσιότητας» και έδειξαν ότι ο πρώτος μεγάλος παγκόσμιος αγώνας στίβου στην εποχή του κορωνοϊού ήταν σε υψηλό επίπεδο.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν έχει ανακαλύψει τα… όρια των αλμάτων του. Τα 8,55 μ. αποτελούν πανελλήνιο ρεκόρ, την 6η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και την 3η στην Ευρώπη, αλλά ο 24χρονος πρωταθλητής ξέρει ότι μπορεί ακόμα περισσότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι επιχείρησε το τελευταίο άλμα με στόχο να καταρρίψει το ευρωπαϊκό ρεκόρ. Και το ότι ο «γκουρού των αλμάτων», Γκεόργκι Πομάσκι, τον άφησε να το κάνει, δείχνει ότι από τις προπονήσεις γνωρίζουν και οι δύο ότι τα άλματα του Τεντόγλου «φλερτάρουν» με τα 8,70 μ. Δεν είναι τυχαίο που ο άλτης έθεσε ως επόμενο στόχο τη βελτίωση του πανελληνίου ρεκόρ (8,66 μ.) που κατέχει ο Τσάτουμας από το 2007.

Θρίαμβος για Τεντόγλου, Ντουμπλάντις, Ρόχας και για την Ουκρανή Μάχουτσικ.

Το μετάλλιο του Τεντόγλου είναι το 13ο για τα ελληνικά χρώματα στον κλειστό στίβο. Στην τροπαιοθήκη του πρωταθλητή από τα Γρεβενά υπάρχουν ένα χρυσό από ολυμπιακούς, δύο χρυσά από ευρωπαϊκά κλειστού και ένα από τον ανοικτό στίβο. Το ρεκόρ του στον κλειστό είναι 8,55 μ. και στον ανοιχτό 8,60 μ.

Στο επί κοντώ ο Μόντο Ντουμπλάντις ήταν ο πρωταγωνιστής. «Πέταξε» πάνω από τα 6,20 μ. και βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει στο «Σταρκ Αρένα» στις 7 Μαρτίου. Το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν βελτίωσε και η Γιούλιμαρ Ρόχας. Η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα «πάτησε» στα 15,74 μ. (15,43 μ. το προηγούμενο). Τα χειροκροτήματα κέρδισε και η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, η οποία ταξίδεψε 60 ώρες για να αγωνιστεί και να στεφθεί παγκοσμιονίκης στο ύψος. Η Ουκρανία πήρε μέρος μόνο με γυναίκες διότι οι άνδρες βρίσκονται στους στίβους της μάχης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT