Σούπερ Λιγκ 1: Δεν άλλαξαν οι ισορροπίες

Σούπερ Λιγκ 1: Δεν άλλαξαν οι ισορροπίες

Εχασε έδαφος η ΑΕΚ, αλλά όχι την 3η θέση – Καταδικασμένος μοιάζει ο Απόλλωνας

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αναταράξεις που έφεραν τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ 1 δεν ήταν τόσο δυνατές ώστε να διαταράξουν τις ισορροπίες, πρόσθεσαν όμως μια παραπάνω πινελιά ενδιαφέροντος ακόμα και στη μάχη του τίτλου, που έμοιαζε να έχει κριθεί οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού μετά την υπέρ του διαφορά των 15 βαθμών μερικές αγωνιστικές νωρίτερα. Η νέα απώλεια των «ερυθρολεύκων» με το 1-1 στα Γιάννενα, σε συνδυασμό με την… παραδοσιακή πλέον νίκη του ελλιπέστατου και κουρασμένου ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, έριξε τη διαφορά στους 10 βαθμούς. Παραμένει διψήφια και πολύ μεγάλη για να ανατραπεί μέσα σε μόλις 8 αγωνιστικές, αλλά, επειδή εκκρεμούν οι δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, πολλά πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά εάν ο «δικέφαλος του Βορρά» καταφέρει να νικήσει και τις δύο φορές τον πρωτοπόρο.

Η λογική λέει ότι ακόμα κι αν χάσει ο Ολυμπιακός σε 8 αγώνες όσους βαθμούς έχει χάσει στα προηγούμενα 28 παιχνίδια, είναι πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να κάνει αψεγάδιαστη διαδρομή χωρίς την παραμικρή απώλεια, ειδικά τώρα που έχει μπροστά του την πρόκληση της Μαρσέιγ. Φυσικά και θα στρέψει εκεί την προσοχή του, αλλά, για να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα στο πρωτάθλημα, ο κυπελλούχος ζήτησε (και θα πάρει με βάση τον κανονισμό) αναβολή του αγώνα του με τον Ολυμπιακό στο ενδιάμεσο των παιχνιδιών του με τη γαλλική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει και μία παραπάνω ευκαιρία ενίσχυσης, καθώς η απόφαση της UEFA τού δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει δύο παίκτες από Ρωσία/Ουκρανία μέχρι την Παρασκευή και να τους χρησιμοποιήσει κανονικά στην Ευρώπη.

Μάχη της Λαμίας να προλάβει τον Ατρόμητο και να γλιτώσει τα ψυχοφθόρα μπαράζ.

Η ήττα της ΑΕΚ, παρά την αλλαγή ψυχολογίας που έφεραν η καλή εμφάνιση στο ντέρμπι της «Λεωφόρου» και η απόκτηση του Κριχόβιακ, δεν την έριξε από την 3η θέση γιατί η μονομαχία Αρη – Παναθηναϊκού δεν είχε νικητή, κι ας έπαιξαν με πάρα πολλές απουσίες οι «πράσινοι». Η αποδεκατισμένη ομάδα του Γιοβάνοβιτς έβγαλε χαρακτήρα και έμεινε δυνατά στη μάχη της Ευρώπης, που φουντώνει ακόμα περισσότερο, καθώς τρεις ομάδες είναι «στριμωγμένες» μέσα σε 3 βαθμούς και όλα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια. Δεν αποκλείεται ακόμα και το σενάριο να κάνει ο ΠΑΣ μια μεγάλη νίκη και να μπει κι αυτός στο παιχνίδι…

Ενα επίπεδο πιο κάτω, η πρεμιέρα των πλέι άουτ έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Απόλλωνα, ο οποίος ηττήθηκε στο Περιστέρι και έμεινε 8 βαθμούς πίσω από την προτελευταία θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Εκεί βρίσκεται η Λαμία, η οποία επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα προλάβει τον Ατρόμητο ώστε να αποφύγει τα μπαράζ. Ο Ιωνικός απαλλάχθηκε από αυτό το άγχος μετά τη νίκη του επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ με την επικράτησή του στον Βόλο ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε πλώρη για την πρώτη θέση στα πλέι άουτ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT