Ευρωλίγκα: Έδειξε «σφυγμό» ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Έδειξε «σφυγμό» ο Παναθηναϊκός

Oρθωσε ανάστημα και έδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός, με την Μπάγερν να πληρώνει τα σπασμένα από το… ΣΕΦ και να αποχωρεί από το ΟΑΚΑ ηττημένη 80-67, σε ένα παιχνίδι που το ήθελε πάρα πολύ για να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ.

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oρθωσε ανάστημα και έδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός, με την Μπάγερν να πληρώνει τα σπασμένα από το… ΣΕΦ και να αποχωρεί από το ΟΑΚΑ ηττημένη 80-67, σε ένα παιχνίδι που το ήθελε πάρα πολύ για να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, παρότι έπαθαν δύο φορές το συνηθισμένο τους… μπλακ άουτ. Πρωταγωνιστές της νίκης ήταν στην αρχή ο Οκάρο, στη συνέχεια ο MVP Σαντ Ρος με τον Μέικον και στο τέλος ο (άφαντος έως τότε) Νέντοβιτς, με τον κακό επιθετικά Παπαγιάννη να συμβάλλει κι αυτός με 14 ριμπάουντ. Τα δεκάλεπτα: 26-16, 42-35, 55-52, 80-67.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μέικον 18 (1/4 δίπ., 4/6 τρίπ., 4/5 βολές, 6 ριμπ., 3 ασίστ), Παπαγιάννης 8, Κασελάκης 2 (5 ασίστ), Γουάιτ 16 (3/4 δίπ., 2/5 τρίπ., 4/4 βολές, 3 ριμπ., 2 κλ.), Νέντοβιτς 14 (2/5 δίπ., 2/8 τρίπ., 4/4 βολές, 2 ριμπ., 4 ασίστ), Χουγκάζ, Εβανς 2, Μαντζούκας 5 (1), Σαντ Ρος 15 (3/4 δίπ., 1/2 τρίπ., 6/6 βολές, 9 ριμπ., 3 κλεψίματα).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Τόμας 12 (2), Χάντερ 2, Γιάραμαζ 8, Λούτσιτς 4 (1/7 σουτ), Τζορτζ, Ομπστ, Τσίπσερ, Ρούμπιτ 13 (4/6 δίπ., 1/2 τρίπ., 2/3 βολές, 8 ριμπ.), Σίσκο 5 (1), Χίλιαρντ 15 (3/5 δίπ., 3/8 τρίπ., 5 ριμπ.), Ραντόσεβιτς 8 (2).

Νίκησε με 80-67 την Μπάγερν και τονώθηκε ψυχολογικά – Σήμερα ο Ολυμπιακός με τη Μονακό εκτός έδρας.

Στους άλλους χθεσινούς αγώνες: Εφές – Ρεάλ 93-90, Αλμπα – Μπαρτσελόνα 79-95, Μακάμπι – Αρμάνι 75-58.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται απόψε (22.00) στο Πριγκιπάτο κόντρα στη Μονακό, η οποία βρίσκεται στα όρια των πλέι οφ και «καίγεται» για τη νίκη το ίδιο με τους φορμαρισμένους «ερυθρολεύκους», που μετά την ήττα της Αρμάνι στοχεύουν ακόμα και στην 3η θέση. Τα άλλα αποψινά παιχνίδια: 20.00 Ζαλγκίρις – Βιλερμπάν, 21.30 Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε.

Η διοργάνωση θα κλείσει χωρίς τις ρωσικές ομάδες, καθώς οι 13 μέτοχοι της Ευρωλίγκας αποφάσισαν η αποβολή των ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς να είναι οριστική λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αλλωστε και οι τρεις (κυρίως η ΤΣΣΚΑ) έχουν χάσει σημαντικούς παίκτες και δεν θα ήταν σε θέση να ανταγωνιστούν τις υπόλοιπες ακόμα κι αν έπαιρναν το πράσινο φως να συνεχίσουν. Οσα παιχνίδια έχουν δώσει έως τώρα θεωρούνται ως μη γενόμενα.

Παρά την αποψίλωσή της, η ΤΣΣΚΑ προχώρησε στην πρόσληψη του Στέφανου Δέδα, ο οποίος αποχώρησε από την ΑΕΚ για να γίνει μέλος του επιτελείου του Δημήτρη Ιτούδη. Η «Ενωση» θα καλύψει τη θέση του με τον Κούρο Σεγκούρα, που με τη σειρά του άφησε στα… κρύα του λουτρού τον Ιωνικό.

Υπέγραψε ο Σαμοντούροβ

Με βούλα και υπογραφές ντύθηκε στα «πράσινα» το μεγαλύτερο ταλέντο της σύγχρονης εποχής του ελληνικού μπάσκετ! Ο 17χρονος Αλέξανδρος Σαμοντούροβ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2028 και θα ενταχθεί στην ομάδα του από την ερχόμενη περίοδο. Είναι γεννημένος στις 20/4/2005 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 2.09 μ., αγωνίζεται στις θέσεις 4-5 και θεωρείται παίκτης με τεράστιες δυνατότητες. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία ΔΕΚΑ, τους προπονητές μου και όλους όσοι με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κόουτς Χατζηβρέττα, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου. Ο βασικός λόγος που επέλεξα τον Παναθηναϊκό είναι η παρουσία και η προσέγγιση των κ. Διαμαντίδη και Αλβέρτη, όπως και το πλάνο του Παναθηναϊκού», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT