Conference League: Διαψεύδει τους Αλβανούς η ΕΠΟ

Conference League: Διαψεύδει τους Αλβανούς η ΕΠΟ

Δηλώνει άγνοια για τα σενάρια αλλαγής πόλης του τελικού του Conference League

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον τελευταίο τελικό ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που διεξήχθη στην Ελλάδα (Τσάμπιονς Λιγκ 2007, Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1), το ενδεχόμενο η χώρα μας να φιλοξενήσει τον τελικό του νεοσύστατου Conference League, έστω κι από… σπόντα, εξιτάρει. Πόσο μάλλον όταν το ελληνικό χρώμα στη διοργάνωση είναι ούτως ή άλλως έντονο, με την παρουσία του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά.

Η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην αλβανική ομοσπονδία, όπου ο πρόεδρός της Αρμάντ Ντούκα έχει τεθεί σε αναστολή με πολιτικές παρεμβάσεις και η υπόθεση εξελίσσεται δικαστικά, κάνει την UEFA να σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει τον προγραμματισμένο τελικό για τα Τίρανα (25/5) σε άλλη πόλη. Το όνομα της Ελλάδας δεν έχει λεχθεί από επίσημα χείλη, τη στιγμή που αλβανικά ΜΜΕ –και όχι μόνο– τα τελευταία 24ωρα θεωρούν σχεδόν σίγουρη την Αθήνα. «Αν η UEFA πάρει την απόφαση να αφαιρέσει τον τελικό από την Αλβανία λόγω των όσων συμβαίνουν, τα 150 εκατ. ευρώ των εσόδων θα πάνε στους Ελληνες, που πανηγυρίζουν πρόωρα», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα revista.ai.com, δίνοντας συνέχεια στο ρεπορτάζ του έγκυρου Inside Futbol. Πάντως και χθες στην ΕΠΟ η άγνοια περί του θέματος συνεχιζόταν.

«Εχουμε κάνει αίτηση υποψηφιότητας για την επόμενη σεζόν για την “Αγιά Σοφιά”», λέει στην «Κ» στέλεχος της ομοσπονδίας.

«Την περασμένη Παρασκευή στη Γ.Σ. της ΕΠΟ υπήρχαν εκπρόσωποι από τη FIFA και την UEFΑ. Ουδείς μας έκανε κάποια σχετική νύξη. Θεωρούμε πως το όλο θέμα συντηρείται στη γειτονική χώρα αλλά και εντός των τειχών…» ανέφερε στην «Κ» κορυφαίο στέλεχος της ομοσπονδίας και συνέχισε: «Επίσης, με έκπληξη διαπιστώσαμε πως γράφτηκαν μέχρι και πιθανές έδρες, το ΟΑΚΑ ή το Παγκρήτιο. Το θεωρώ απίθανο να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο όταν για το Παγκρήτιο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και για αυτό αποσύραμε την υποψηφιότητά μας για τον φετινό τελικό, ενώ ακόμη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της Εθνικής. Εμείς ως ομοσπονδία έχουμε κάνει αίτηση υποψηφιότητας για την επόμενη σεζόν, ώστε ο τελικός της διοργάνωσης να φιλοξενηθεί στη νεόκτιστη “Αγιά Σοφιά”».

Στην περίπτωση πάντως που η UEFA χτυπήσει επίσημα την «πόρτα» της ΕΠΟ, το θέμα αναμφίβολα θα εξεταστεί. «Φυσικά και δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Θα υπάρξει συμβούλιο, θα δούμε τα γήπεδα που καλύπτουν τα εχέγγυα και θα αποφασίσουμε».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT